Invictus România – Ștafeta Veteranilor

Municipiul Mediaș va găzdui, în premieră, tradiționalul eveniment sportiv și caritabil intitulat ,,Ștafeta Veteranilor’’, un proiect derulat sub egida Invictus România 2022. Acest eveniment sportiv, organizat în orașul nostru de Primăria Municipiului Mediaș, în colaborare cu Unitatea Militară 01810 Mediaș și Casa memorială ,,Hermann Oberth’’ presupune purtarea unei ștafete pe traseul Mediaș – Sibiu, prilej cu care participanții vor poposi la monumentele eroilor din localitățile aflate între cele două municipii, aducând astfel un omagiu celor care, de-a lungul vremurilor și-au jertfit viața pentru libertatea și independența patriei.
Punctul final al traseelor ,,Ștafetei Veteranilor’’, la nivel național, va fi municipiul Carei, ultima bucată de pământ românesc eliberată de sub ocupația străină, de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944. La această manifestare sportivă sunt invitați să se alăture alergători și cicliști, amatori sau profesioniști deopotrivă, civili sau militari.
Programul evenimentului:
     Vineri, 14 octombrie 2022, de la ora 16.00 va avea loc ceremonialul Primirii Ștafetei, în Piața C. Coposu.
      Sâmbătă, 15 octombrie 2022, la ora 08.00, va avea loc Startul Ștafetei, din Piața C. Coposu, Mediaș până la sediul Academiei Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu’’ Sibiu.
Pe tot parcursul marathonului participanții se vor opri la monumentele eroilor din localitățile Copșa Mică, Axente Sever, Agârbiciu., Șeica Mare, Slimnic și Șura Mare. Evenimentul se înscrie în seria de manifestări premergătoare aniversării Zilei Armatei Române, în data de 25 Octombrie și constituie cel mai bun prilej pentru a aduce un pios omagiu bravilor apărători ai neamului românesc și, totodată, de a evoca faptele de eroism ale oamenilor pentru care datoria față de țară a reprezentat crezul suprem în viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *