Programul Festivalului de dansuri populare Vándorcsizma

Festivalul de dansuri populare Vándorcsizma ajuns la ediția cu numărul 19 va avea loc sâmbătă, 17 septembrie 2022 la Mediaș, în Parcul Greweln. Evenimentul va debuta cu parada porturilor populare pe ruta Casa Millennium – Piața Corneliu Coposu, unde va avea loc un scurt spectacol de dans a tuturor formațiilor prezente.

Deschiderea oficială a festivalului se va prezenta în Parcul Greweln, unde în jur de 100 de dansatori din diferite localități vor urca pe scenă pentru a prezenta dansuri din zone diferite. Tradiția continuă și anul acesta cu partea gastronomică și anume, concursul de gătit gulaș. Anul acesta s-au înscris șase echipe, care vor prepara aproape 400 de litri de gulaș. Echipele concurente vor fi jurizate minuțios. Doritorii vor putea degusta gulașul de la oricare din cele șase echipe, pe parcursul evenimentului.

Pe durata festivalului participanții vor putea vizita o iurtă ridicată de Asociația Losonczy Istvan din Timișoara, iar după-masă va avea loc și prezentarea oficială și tirul cu arcul. Copii cu siguranță nu se vor plictisi la această ediție pentru că s-au pregătit diferite activități interesante cu premii. În cadrul festivalului va fi prezent un târg de produse tradiționale handmade, degustare de pâine cu untură și ceapă, pogăci, kürtős kalács, langoș și multe alte bunătăți și preparate.

La finalul festivalului vor avea loc două concerte susținute de formația Lilium acoustic, înființată recent, în 2022. Aceștia interpretează stilul muzicii folclorice adeseori conținând elemente progresiste, cu un aer modern. Al doilea concert va fi susținut de formația locală Dinamic care ne va încânta cu piese proprii, hituri pop-rock din topurile autohtone și internaționale.

 

 

“Mulțumim pe această cale partenerilor, finanțatorilor și susținătorilor acestei ediții a Festivalului de dansuri populare Vándorcsizma: Primăria Mediaș, Consiliul Județean Sibiu, Muzeul Astra Sibiu, Uniunea Democrată Maghiară din România, Fundația Communitas, S.C. Meditur S.A., S.C. ECO-SAL S.A., Brutăria ELDI, OTP Bank România, publicația culturală Nagy-Küküllő, Contrast-Publicitate”,  transmit organizatorii.

Program:
12:00– Parada portului popular pe ruta
Casa Millenium – Primăria Mediaș
13:30 – Deschidere oficială în Parcul Greweln
13:00 Târg de produse tradiționale, vizitare iurtă, tir cu arcul, activități pentru copii
13:15 – Spectacolul formațiilor de dansuri populare
16:30 – Concurs de gătit gulaș
17:30 – Concert Lilium acoustics
18:30 – Concert Trupa Dinamic
20:30 – Seară de dans popular

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *