O medieșeancă a organizat o tabără pentru copii ucraineni refugiați în România

O medieșeancă și o ucraineancă ce locuiesc în Londra au organizat o  tabără pentru copii ucraineni refugiați în România. Diana Murguleț, o fostă absolventă a Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș, actualmente masterandă la Oxford, împreună cu colega ei Viktoriia Oliinyk, au organizat o tabără dedicată copiilor ucrainieni refugiați.

Diana Murguleț și Viktoriia Oliinyk

Tabăra “DooBeeGood” are loc la Cisnădioara, până la finele acestei săptămâni, iar în timpul celor două sesiuni din această lună, cei 80 de copii participanți (cu vârste între 8 și 12 ani) au luat parte la diferite cursuri.

Proiectul a început în luna Mai, a acestui an printr o strângere de fonduri online, iar alături de cele două fete s-au alăturat voluntari din alte țări europene, conform postărilor de pe contul de Instagram al proiectului.

 

“De la declanșarea războiului în Ucraina, am ajutat în multe feluri, dar acesta este cel mai curajos proiect al nostru de până acum”, spun cele două fete cu care o să ne întâlnim săptămână viitoare la Interviurile Mediaș News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *