„Ambulanța pentru monumente” a poposit zilele trecute la Hoghilag

„Ambulanța pentru monumente” a poposit zilele trecute la Hoghilag. Echipa voluntarilor a intervenit pentru a face lucrările urgente de restaurare și conservare a bisericii, în special pentru a repara acoperișul deteriorat.

“Suntem onorați și bucuroși pentru că „Ambulanța pentru monumente” și prietenul nostru Eugen Vaida au decis să vină la Hoghilag și să ne ajute să salvăm biserica evanghelică. Echipa voluntarilor „ambulanței” vor interveni pentru a face lucrările urgente de restaurare și conservare a bisericii, în special pentru a repara acoperișul deteriorat. Prima mențiune istorică a lăcașului de cult datează încă din anul 1446.

În paralel, administrația locală încearcă să găsească fondurile necesare pentru a restaura în totalitate biserica și pentru a o introduce în circuitul turistic al bisericilor evanghelice din Transilvania. Biserica evanghelică și turnul său impunător reprezintă un simbol al comunității noastre, iar în curtea acesteia se desfășoară, an de an, o parte a manifestărilor din cadrul Sărbătorii Tuberozelor”, spune Nicu Lazăr, primarul comunei Hoghilag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *