SIBIU SOUNDS FESTIVAL a ajuns la a V-a ediție

SIBIU SOUNDS FESTIVAL a ajuns la a V-a ediție, care se va desfășura între 29 și 31 iulie 2022. În primele două zile ale festivalului vor avea loc concerte live în Piața Huet din Sibiu, unde vor concerta peste 60 de artiști sibieni, individuali sau grupați în trupe, care au piese muzicale originale.

Alpha Q, Antract, Bound By Decay, Child Control, Doomsday Astronaut, Esu & Basilvio, EvergreeD, Onenightstand, Patricia & Florin Thomits, Revolver, Riff și Vârfu Omu vor urca pe scena din curtea Liceului Brukenthal să ne prezinte live cele mai noi melodii lansate, dar și piese proprii din anii trecuți. La fel ca în fiecare an, au răspuns invitației atât trupe cu istoric, cât și trupe complet noi, care ne vor surprinde prin sound-uri bine-cunoscute de pop, rock, jazz, blues, folk, hip hop, dar și stiluri experimentale, combinații inedite sau subgenuri muzicale.

În completarea concertelor live, artiștii locali vor participa duminică, 31 iulie, de la ora 18:00, la Jam Session Meeting @ Imperium Pub, unde fanii îi pot întâlni și asculta în momente muzicale unice.

Un element unic al festivalului îl reprezintă producerea și lansarea compilației muzicale “Together”, un album în ediție limitată care include în acest an 14 dintre cele mai recente piese ale artiștilor locali. Alpha Q a inclus primul single “Unbreakable” de pe noul album “Parallel Universe”, pe care îl lansează vineri la Sibiu Sounds, Onenightstand ne aduce în atenție single-ul „Tu”, iar noua trupă Vârfu Omu ne prezintă sound-ul indie rock al primei piese, „Ce bine că e a mea”. Albumul fizic poate fi achiziționat în cele 3 zile de festival de la standul din Piața Huet, iar banii rezultați vor fi direcționați pentru susținerea scenei muzicale locale.

„Primii ani de Sibiu Sounds Festival ne-au adus mai aproape de artiștii locali și ne-au demonstrat că există o forță creativă și un specific al orașului în sfera muzicală. Ne bucurăm astfel să continuăm și în al cincilea an proiectele majore ale platformei Sibiu Sounds – festivalul și compilația muzicală #Together – cu susținerea Primăriei Municipiului Sibiu și a partenerilor care înțeleg importanța dezvoltării scenei muzicale. Îi așteptăm pe sibieni să vină în număr cât mai mare la întâlnirea cu muzica orașului lor și să asculte sau să descopere noi artiști”, declară organizatorii Sibiu Sounds Festival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *