ATE Dianthus și SNG Mediaș derulează un proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România

Asociația de Turism și Ecologie Dianthus în parteneriat cu Colegiul „Școala Națională de Gaz” implementează  proiectul “Promovarea permaculturii în rândul copiilor prin ateliere de grădinărit în sera didactică“, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România. Azi, 14 aprilie a.c., Azi, 13.04.2022 a avut loc conferința de lansare a proiectului  și întâlnirea cu elevii de la profilul ecologie pentru selectarea grupului de inițiativă pentru promovarea proiectului și a permaculturii. De asemenea a fost promovată și campania internațională Salvează Solul.

 În perioada Aprilie – Iulie 2022, Asociația Dianthus în parteneriat cu Colegiul “Școala Națională de Gaz” implementează proiectul “Promovarea permaculturii în rândul copiilor prin ateliere de grădinărit în sera didactică“,  proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.

Scopul proiectului este consolidarea unei comunități informate și educate în privința permaculturii, importanței protecției solului și a unei alimentații sănătoase prin activități practice de grădinărit și diseminarea de materiale informative, în special în rândul copiilor. Activitățile proiectului se desfășoară în principal la sera din incinta colegiului SNG.

Obiectivele proiectului sunt dezvoltarea unei sere didactice cu implicarea tinerilor din comunitate pe principiile permaculturii , organizarea de ateliere de grădinarit, vizite și expuneri cu/pentru copii și tineri în vederea promovării permaculturii și agriculturii ecologice, promovarea unei alimentații sănătoase și organizarea unui curs de permacultură pentru persoanele interesate din orașul Mediaș. De asemenea, printre activitățile proiectului se numără și organizarea Zilei Internaționale a Permaculturii și realizarea de materiale de informare.

“Acest proiect vine în completarea preocupărilor noastre cu privire la protecția mediului și biodiversitate. În instituția noastră de invățământ își desfășoară activitatea de ceva vreme Cercul de ecologie bECOme, un colectiv implicat, format din profesori, elevi și voluntari cu multe activități în acest domeniu. Promovarea permaculturii și a grijei față de mediu dar și o alimentație sănătoasă sunt importante în dezvoltarea tinerilor și suntem bucuroși să implementăm acest proiect în sera noastră.” – prof. Custelcean Mariana Corina – director Colegiul SNG

“Copilăria este o perioadă ideală pentru a dezvolta atitudini fundamentale față de natură și mediul social. Prin implicarea copiilor și tinerilor în permacultură se dezvoltă noi relații cu resursele naturale și se identifică metode creative de a trăi în armonie cu natura. Am admirat activitatea în domeniul protecției mediului a colegiului Școala Naționala de Gaz și ne bucurăm de acest parteneriat pentru promovarea permaculturii” – Feri Teglas – președinte Asociația de Turism și Ecologie Dianthus.

“Ne bucurăm de dotările care vor fi achiziționate prin proiect dar și că vom implica elevii în activitățile de amenajare a serei didactice ( pregătirea solului, plantarea legumelor, udatul plantelor, culegerea legumelor) și în activități de promovare a grijei față de mediu în rândul colegilor și adulților.” – prof. Cristina Streza – coordonatoarea proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *