Luiza Zan & Gyarfas Istvan: Concert dedicat memoriei lui Billie Holiday

Sâmbătă, 2 aprilie a.c., Luiza Zan & Gyarfas Istvan ne invita la concertul Holiday Dreaming, de la Sala Thalia din Sibiu.

Un omagiu adus celei care a schimbat jazz-ul pe vecie, concertul celor doi muzicieni de excepţie este dedicat memoriei lui Billie Holiday.

Deşi reticentă în a aduce în faţa publicului piesa care a scandalizat o întreagă lume, Luiza Zan, câştigătoare a numeroase premii importante şi reputată vocalistă de jazz, a decis să includă în repertoriu şi “cântecul secolului”, Strange Fruit, pentru că, aşa cum spunea fondatorul Jazz Café Society în 1939, oamenii trebuie să audă această piesă, să îi ardă pe dinăuntru.

Din program nu vor lipsi piese precum Sophisticated Lady, Don’t explain sau Body and Soul, pentru a atenua impactul provocat de o elegie pe tema violenţei rasiale.
Estetica minimalismului expresiv evocată de vocea Luizei Zan va fi pusă în valoare de câștigătorul Premiului Gábor Szabó, István Gyárfás (Gyafi), care este unul dintre cei mai apreciați chitarişti de jazz maghiari, constant câștigătorul sondajelor de popularitate ale revistei muzicale jazzma.hu. Cu trio-ul său, fondat în urmă cu 30 de ani, a lansat șase albume (Live at the Jazz Café, Midnight in Pest, Tale, Nairobi Romance, Old Amsterdam și Cartoon Jazz), în colaborare cu soliști precum celebrii Csaba Deseő, Fábián Juli sau saxofonistul american Big Red Ron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *