Ari Pokka a lansat cartea „Top Class” la Sibiu

Expertul educaţional finlandez Ari Pokka s-a aflat la Sibiu, pentru a lansa cartea „Top Class – Leadershipul şi managementul educaţional finlandez”. În cadrul evenimentului, au fost prezenţi directori școlari şi profesori din judeţul Sibiu, precum şi reprezentanți ai autorităţilor și instituțiilor publice locale. Evenimentul face parte dintr-un turneu naţional care va ajunge şi în alte şapte oraşe din țară.

Peste 40 de directori şi profesori s-au aflat la Sibiu, duminică, 20 martie 2022, la lansarea de carte a expertului educaţional finlandez Ari Pokka. Acestora li s-au alăturat Alexandru Dumbravă, viceprimarul municipiului Sibiu, Monica Munteanu, inspectorul şcolar general al ISJ Sibiu, precum și Simona Vonica, directorul educațional al Școlii Româno-Finlandeze ERI Sibiu. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Didactica şi s-a desfăşurat la Şcoala Româno-Finlandeză ERI Sibiu.

Ari Pokka, autorul volumului „Top Class – Leadershipul şi managementul educaţional finlandez”: „Cartea Top Class nu este o poveste despre mine și despre școala mea, deși m-am întâlnit, de-a lungul timpului, cu multe lucruri pe care le-am scris acolo. Unul dintre cele mai bune lucruri care s-au spus despre cartea mea este că reprezintă un soi de manual pentru noii directori. Desigur, Top Class nu oferă toate răspunsurile despre educația finlandeză, dar este o carte personală care transmite adevărul văzut prin ochii mei. Acum, am ajuns la cinci ediții traduse și mă bucur că cea de-a cincea este în limba română.”

Alexandru Dumbravă, viceprimarul municipiului Sibiu: „După o lungă perioadă, în sfârșit, am oportunitatea să citesc o carte de aventură, o aventură frumoasă, a ceea ce fiecare dintre noi avem șansa de a deveni, având curajul de a face lucrurile diferit. Nu putem să repetăm de fiecare dată aceleași lucruri sperând ca rezultate să fie altfel. Educația este o poveste care nu se termină niciodată, mereu te duce undeva, te face să speri că mai urmează ceva și mai interesant și te ține cu sufletul la gură.”

Monica Munteanu, inspectorul școlar general al ISJ Sibiu: „Să ne așezăm în fiecare zi și să ne gândim cum ne construim activitatea didactică, să plănuim puțin, cu trei-patru mari obiective care să ne reprezinte pe noi și să ne gândim întotdeauna că în mijlocul universului nostru educațional este minunea de copil. Pentru mine, este o onoare să particip la o astfel de activitate în care văd că și în altă parte din lume oamenii cred în educație, așa cum cred eu și așa cum credeți dumneavoastră.”

Elena Lotrean, cofondatoarea Școlilor Româno-Finlandeze ERI: „Am citit pe nerăsuflate Top Class, pe care am primit-o în engleză la momentul respectiv și mi-am spus că neapărat această carte trebuie să ajungă în România. Este o carte de leadership educațional care nu este doar pentru directori sau pentru management, ci este o carte pe care ar trebui să o citească fiecare profesor, pentru că este un lider la clasă. Top Class ne ajută să înțelegem mai bine care sunt mecanismele de construire a unei școli, a unei comunități și care sunt legăturile dintre școală, comunitate și ceilalți actori principali din educație.”

Turneul național de lansare a cărţii „Top Class – Leadershipul şi managementul educaţional finlandez” continuă cu alte şapte oraşe: Cluj-Napoca, Braşov, Bacău, Iaşi, Galaţi, Bucureşti şi Constanţa.

Expertul finlandez în educație Ari Pokka a fost președinte al Confederației Internaționale a Directorilor de Școală, precum și al Asociației Directorilor de Școală din Finlanda, având o lungă carieră în calitate de director de liceu și de creator de politici educaționale naționale și internaționale.

Volumul „Top Class – Leadershipul și managementul școlar finlandez” a fost publicat de editura Curtea Veche, cu sprijinul Fundației Didactica şi poate fi comandat chiar de aici: link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *