Persoanele care găzduiesc refugiați din Ucraina, trebuie să anunțe Poliția

Persoanele care găzduiesc refugiați din Ucraina, trebuie să anunțe Poliția. “Având în vedere actualul context internațional privitor la persoanele refugiate din Ucraina, reamintim faptul că legislația română în vigoare conține anumite prevederi, a căror obligativitate trebuie respectată.

Astfel, potrivit articolului 12 al OUG 194/2002, privind regimul străinilor în România, străinul intrat legal pe teritoriul României, precum și persoana care îl găzduiește, au obligativitatea să anunțe organul de poliție competent teritorial, în termen de 3 zile de la data intrării, respectiv a găzduirii. În situația în care străinul este cazat într-o unitate hotelieră, administrația acesteia are obligația de a comunica datele organului de poliție competent. Prin urmare, îi îndemnăm pe toți medieșenii care se află în această situație să se adreseze Poliției Municipale Mediaș.

Pentru operativitatea acestei activități, persoanele fizice și juridice pot anunța prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 sau prin adresa de mail cop@sb.politiaromana.ro,  despre cazarea acestor persoane, numărul persoanelor din fiecare locație, perioada de cazare/găzduire, locul de proveniență, precum și intenția de a pleca spre altă locație’, este comunicatul remis azi, 21 martie a.c., de către Primăria Mediaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *