Cercetașii Turre Pitz din Mediaș – acțiuni pentru comunitatea locală

Centrul Local de cercetași Turre Pitz Mediaș participă la Programul Pandemic pentru Patrule Împreună facem bine, desfășurat de Organizația Națională Cercetașii României cu sprijinul Kaufland Romania, prin care 65 de proiecte locale din țară pot beneficia de minigranturi de 250 Euro, pentru programe locale punctuale care să îmbunătățească viața comunității.

“Cercetașii medieșeni s-au înscris cu două proiecte, ambele câștigătoare. Proiectul patrulei mixte de temerari #maimultverde vizează continuarea amenajării scuarului din capătul pasarelei Gura Câmpului, unde în primăvară am afișat bannerul Pomișorul Patrulei pe stâlpul publicitar. Acum plantăm 5 tei mărișori, construim un acoperiș verde cu sedum pe stâlpul cu banner (suport metalic, geotextil, pământ, plantat sedum curgător), amplasăm „masa tăcerii” și 3-4 scaune din bușteni.

Patrula #aquavita, a eXploratorilor, a venit cu o idee tare utilă: o cișmea în centru. Pe vremuri existau cișmele și fântâni în oraș la tot pasul, de ani buni cumpărăm însă apa de băut în flacoane nesănătoase pentru oameni și natură. Utilitatea e evidentă și semnificativă: împreună cu Apa Târnavei Mari oferim gratuit apă de băut în centrul istoric, de calitate verificată periodic de compania regională de apă, și în același timp scutim mediul înconjurător de producția, transportul și eliminarea a mii de PET-uri. Lângă cișmea amplasăm și un panou rustic din fier forjat și lemn, prin care mulțumim celor care au contribuit la îndeplinirea acestui vis și îndemnăm la consumarea apei de la rețea în locul celei în plastic.

Cu ajutorul ONCR, Kaufland, Primăriei Mediaș, Direcției de Administrare a Domeniului Public, Apa Târnavei Mari, Odu Green Roof, Pro Pan Forest, Medimpact și al domnului Preda Toader, cercetașii Turre Pitz din Mediaș pot învăța procedurile de obținere a unei finanțări și își pot îndeplini una dintre principalele meniri: îmbunătățirea vieții comunității din care fac parte” , spun reprezentanții cercetașilor medieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *