S-au semnat contractele de achiziție pentru furnizarea echipamentelor de protecție către unitățile de învățământ medieșene

Marți, 8 februarie 2022, au fost semnate la sediul Primăriei Mediaș două contracte de achiziție pentru furnizarea echipamentelor de protecție în cadrul proiectului din fonduri europene câștigat de municipalitate – „Consolidarea capacitații unităților de învățământ din Municipiul Mediaș, judetul Sibiu în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul  SARS-COV-2 2020”. Beneficiarii direcți ai achiziției sunt elevii, dar și personalul didactic și auxiliar din toate unitățile de învățământ de stat din municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou, în total 6.234 de persoane.

Primul contract constă în: dezinfectant de mâini – 38.868 litri, dezinfectant pentru nebulizator – 12.036 litri și dezinfectant suprafețe de nivel mediu – 26.850 litri, în valoare totală de peste 1.500.000 lei.

Al doilea contract semnat în data de 8 februarie constă în 729.142 măști medicale pentru adulți, 293.232 măști pentru copii, precum și 16.482 de halate de unică folosință, a căror valoare se ridică la peste 230.000 lei.

Aceste produse vor ajunge la toate grădinițele, școlile gimnaziale și liceele din municipiul nostru, după ce săptămâna trecută a fost semnat, în cadrul aceluiași proiect european, un alt contract de achiziții, cu o valoare de peste 3.600.000 lei, prin care aceste instituții vor fi dotate cu 196 de echipamente automate de dezinfecție prin nebulizare, precum și 388 de lămpi bactericide UV.

Prin implementarea întregului proiect se dorește ca activitatea școlară din cadrul unităților de învățământ din municipiul Mediaș să se desfășoare în condiții de siguranță epidemiologică, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2.

„Continuăm să semnăm contracte  pe fonduri europene pentru diminuarea riscului de propagare a infecției cu Sars-Cov2 la unitățile de învățământ din orașul nostru. Astăzi am semnat alte două contracte, prin care vom achiziționa în primul rând dezinfectant pentru mâini, dezinfectant pentru nebulizator și dezinfectant pentru suprafețe de nivel mediu. Cel de-al doilea contract se referă la achiziția de măști pentru cadrele didactice și pentru personalul auxiliar, peste 700.000 de măști și nu în ultimul rând măști pentru elevi, care sunt peste 290.000 de bucăți. De asemenea, tot în acest contract avem incluse halate de unică folosință, peste 16.000 de bucăți.“, a declarat primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *