Regizorul Tudor Giurgiu filmează la pelicula intitulată “Sibiu `89”

În aceste zile la Brăila, regizorul Tudor Giurgiu filmează la pelicula intitulată “Sibiu `89”. Tudor Giurgiu își propune să readucă în atenția publicului acest episod important din istoria recentă și să facă puțină lumină în evenimentele petrecute în realitate în orașul Sibiu.

Filmările reproduc scene ale protestelor de stradă, dar și scene de luptă, care vor ilustra degringolada și confuzia instalate, în acele zile, pe străzi. „ Cred că este o poveste care prezintă cu bune și cu rele tot ceea ce s-a întâmplat în decembrie 1989 .Este o poveste despre întâmplările din timpul revoluției. Toată documentarea a început în urmă cu trei, patru ani. Proiectul a pornit de la producătoarea Oana Giurgiu, ea a găsit acest subiect și în momentul în care am citit toate cărțile care s-au scris am rămas surprins și cred că este o poveste care prezintă cu bune și cu rele tot ceea ce s-a întâmplat în decembrie 1989”, spune Tudor Giurgiu.

Au fost alese ca locuri de filmare vecinătatea Liceului Mihail Sebastian, strada Sergent Tătaru, strada Vadul Schelei, precum și zona Parcul Monument – Liceul cu program sportiv.

Tudor Giurgiu este un producător și regizor român de film, absolvent al Academiei de Teatru și Film ”I.L.Caragiale” – secţia Regie film (promoția 1995, clasa profesorilor Stere Gulea şi Laurenţiu Damian). Înființează Festivalul Internațional de Film Transilvania  în anul 2001, Gala Premiilor Gopo, Asociația Romanian Film Promotion.

Primul său film de lung metraj, Legături bolnăvicioase, a fost realizat în anul 2006, alte producții interesante Despre Oameni și Melci (2012),  De ce eu? (2015), etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *