Se deschide Târgul de Crăciun la Sibiu

După un an de pauză forțată, Târgul de Crăciun din Sibiu este pregătit să își redeschidă porțile și să primească vizitatori din toate colțurile țării. Vineri, 26 noiembrie, cupola de lumini ce acoperă Piața Mare se va aprinde din nou, dând startul unui sezon de sărbători ceva mai apropiat de normalitatea pe care ne-o dorim cu toții.

Târgul de Crăciun va fi organizat diferit anul acesta față de anii precedenți. Măsurile de limitare a pandemiei de coronavirus impuse de autorități schimbă la față Târgul, așa cum îl știați. „Ne-am concentrat toate eforturile înspre a oferi o experiență cât mai în siguranță, pentru toți participanții, atât public cât și expozanți. Avem încheiate mai multe parteneriate, cu diferite companii și instituții, pentru a oferi publicului o experiență cât mai plăcută, chiar și în aceste condiții atipice”, spune Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul Târgului.

Față de anii precedenți, Târgul de Crăciun din Sibiu din acest an va fi organizat în interiorul unei perimetru închis, ce va permite verificarea tuturor participanților. Accesul se va face în baza Certificatului Verde valid, eliberat conform cerințelor autorităților, în urma vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 180 de zile. Cei mici, sub 12 ani, vor putea intra la Târg doar însoțiți de un adult, care, la rândul său, trebuie să îndeplinească unul dintre criteriile de mai sus. În urma unui parteneriat, IT Genetics și Vaccin.Live vor furniza echipamente de scanare rapidă a certificatelor verzi, ca accesul să se facă rapid și simplu. Compania Continental a dat o prețioasă mână de ajutor organizării târgului, asigurând implementarea tuturor măsurilor de protecție anti-Covid iar Crucea Roșie ne-a oferit ajutorul pentru testarea săptămânală a tuturor persoanelor care lucrează la Târgul de Crăciun. „Suntem foarte atenți, la fiecare detaliu, și am pregătit amănunțit toate aspectele ce țin de siguranța publicului. Vom avea grijă ca spațiul să nu se aglomereze, prin urmare există posibilitatea ca, temporar, accesul persoanelor să fie restricționat ca să nu depășim criteriile de spațiu impuse de autorități”, mai spune Andrei Drăgan Răduleț.

Dar destul despre reguli și măsuri anti-Covid, haideți să vedem ce surprize îi așteaptă pe vizitatori la ediția din 2021. Cea mai căutată atracție în ultimii ani, gigantica roată panoramică, revine în Piața Mare pe toată durata Târgului. De asemenea, patinoarul va fi funcțional încă de la deschidere și pe întreaga durată a evenimentului. Cei mici și cei mari vor putea patina în fiecare zi, între orele 09:30 și 21:00. Cei care nu au echipament îl pot închiria de la centrul patinoarului, costul fiind de 15 lei iar biletul de intrare tot 15 lei.

Moș Crăciun nu a uitat de cei mici și îi așteaptă la Atelier, ca în fiecare an. Cu sprijinul Lidl, accesul celor mici la Atelierul lui Moș Crăciun va fi în acest an gratuit și vor beneficia și de surprize noi. În fiecare an, Atelierul lui Moș Crăciun este vizitat de peste 4000 de copii. „Pentru ediția de anul acesta am luat în considerare o paletă variată de propuneri, cu scopul de a veni în întâmpinarea dorinţei de manifestare artistică, estetică şi plastică a celor mici. Astfel, ne-am propus stimularea unor aptitudini şi a unor deprinderi creative, oferindu-le copiilor oportunitatea de a lucra în echipă, într-un ambient festiv, sub îndrumarea unor specialişti, în cadrul Atelierului lui Moș Crăciun”, mai spune Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul evenimentului. În contextul COVID-19 grupele de copii nu vor veni combinate, ci așa cum sunt ele organizate deja la școală sau grădiniță, iar spațiul va fi dezinfectat cu lumină UV și soluție dezinfectantă la ieșirea fiecărei grupe. Copiii vor putea să păstreze opera realizată la Atelier, vor primi o diplomă și tradiționala fotografie de grup. De asemenea, învățătorii și educatorii ce vin la Atelierul lui Moș Crăciun cu grupuri de elevi vor primi un certificat pentru participarea la activități extrașcolare. Durata unui atelier este de 40 de minute iar toate locurile destinate grupelor din școli și grădinițe au fost epuizate în mai puțin de 24h de la deschiderea sistemului de rezervări. Detalii despre Ateliere se găsesc aici: https://targuldecraciun.ro/atelierul-lui-mos-craciun/

Deschiderea ediției din acest an a Târgului de Crăciun va avea loc vineri, 26 noiembrie. Porțile Târgului vor fi deschise zilnic între orele 11:00 și 21:00, până în data de 2 ianuarie iar patinoarul va funcționa până când va permite vremea, după această dată.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat în anul 2007, anul în care Sibiul a deținut titlul de Capitală Culturală Europeană. Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată și este organizat de Asociația Events for Tourism, în parteneriat cu municipalitatea sibiană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *