Semnare contract din fonduri europene la Spitalul Municipal Mediaș

Marți, 16 octombrie 2021, a fost semnat la sediul Spitalului Municipal Mediaș contractul de finanțare aferent proiectului „Consolidarea capacității Spitalului Municipal Mediaș pentru prevenirea și combaterea infecției cu COVID-19“. Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Obiectivul general îl constituie consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare și asigurării tratamentului pacienților cu infecție COVID–19, în scopul asigurării unui răspuns în timp util și eficient la criza COVID-19, prin dotarea Spitalului Municipal Mediaș cu echipamente și aparatură medicală, dispozitive medicale și de protecție medicală, echipamente pentru transport specializat, echipamente pentru decontaminare și suport triaj.

Valoarea totală a contractului este de 19.063.083,03 lei, cu o finanțare nerambursabilă maximă în valoare de 18.985.803,03 lei.

În cadrul proiectului, Spitalul Municipal Mediaș va beneficia de aparatură medicală nouă, extrem de performantă, constând, printre altele, în: ecografe, ventilatoare, injectomate, infuzomate, monitoare ATI și pentru funcții vitale, aparate EKG, defibrilatoare, paturi ATI, aparate de radiologie compacte și portabile, dispozitive de dezinfecție, pulsoximetre, concentratoare de oxigen, tărgi hidraulice și pentru transportul pacienților contagioși, neutralizatori pentru deșeuri infecțioase, stație centrală de sterilizare, container Compartiment Primire Urgențe mobil. De asemenea, vor fi achiziționate și echipamente și materiale sanitare, necesare desfășurării în bune condiții a actului sanitar din instituția medieșeană.

„Sănătatea și educația sunt și vor fi mereu prioritățile mele și ale echipei pe care o coordonez. Dacă în urmă cu puțin timp, am semnat un contract pe fonduri europene de peste 11 milioane de lei pentru achiziția de tablete școlare, laptop-uri și table inteligente, extrem de utile pentru derularea în bune condiții a procesului de învățământ din oraș, astăzi s-a semnat un contract, tot pe fonduri europene, de peste 19 milioane de lei pentru achiziția de aparatură medicală la Spitalul Municipal Mediaș. Felicit echipa existentă la spital, care a înțeles că fără a accesa fonduri extrabugetare, nu putem să dotăm și să modernizăm într-un termen cât mai scurt spitalul.

Asigur atât cadrele medicale, cât și pe medieșeni că voi face tot ce pot pentru a crea condiții cât mai bune la spitalul din Mediaș.“, a declarat primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman.

„Astăzi am semnat un contract pe fonduri europene în valoare de 19 milioane de lei, al cărui obiect este dotarea cu aparatură medicală, echipamente și materiale sanitare. Sunt foarte mulțumit pentru că în urma bunei colaborări cu Primăria Mediaș, în ultimii ani s-au investit peste 25 de milioane de lei în spitalul municipal. Astfel s-au efectuat lucrări de reparații și modernizare la clădirea de Pneumologie, dar și la secții precum interne, ginecologie, neurologie sau ORL. Au fost dotate și complet modernizate sălile de nașteri, de operații și laboratorul spitalului. Investiții importante au fost direcționate și către Policlinică și aparatură medicală de ultimă generație. Nu în ultimul rând, pentru contractul pe care îl semnăm astăzi trebuie să mulțumesc atât echipei pe care o conduc, dar mai ales domnului primar Gheorghe Roman, care a înțeles că este vital să investim în sănătate, în calitatea serviciilor medicale oferite, pentru a crește implicit calitatea vieții medieșenilor. Îmi propun să continuăm pe acest drum, pentru ca Spitalul Municipal Mediaș să devină tot mai performant.“, este declarația managerului unității sanitare, dl. Gheorghe Nicorici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *