Încep lucrări de reabilitare ale pasajului peste calea ferată

Începând cu data de 20 septembrie 2021, în municipiul Mediaș vor demara lucrările de reabilitare la pasajul peste calea ferată care face legătura între străzile Hermann Oberth, Avram Iancu, Mărășești, Unirii și Piața Andrei Șaguna, acesta nemaifiind reabilitat de peste 30 de ani. Lucrarea este cuprinsă în obiectivul de investiții „Modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric“, alături de alte trei poduri din Mediaș, situate pe Șoseaua Sibiului, strada Avram Iancu și Aurel Vlaicu, beneficiind de fonduri de la Uniunea Europeană, în proporție de 98%.

Traficul rutier din această zonă se va desfășura semaforizat pe două benzi de circulație, cu anumite restricții pentru traficul greu și pentru cel de tranzit, după cum urmează:
Traficul de tranzit pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone între Sibiu și Sighișoara, respectiv spre Târnăveni, se va desfășura pe străzile: Șoseaua Sibiului, Gării, Titus Andronic, 1 Decembrie, Baznei, Stadionului, DJ 142A, DJ 142 E și DJ 142F. Pe direcția Agnita, acesta se va face din Șoseaua Sibiului continuând pe str. Avram Iancu.

Traficul greu local și cel de aprovizionare vor fi interzise pe pasajul peste calea ferată, fiind puse la dispoziție rute alternative pe străzile Sibiului, Gării, Unirii, Cloșca, Horea și Aurel Vlaicu.Sectorul străzii Mărășești spre intersecția cu str. Hermann Oberth va fi închis, cu excepția riveranilor.

Pentru transportul în comun, se vor păstra actualele trasee. Traficul pietonal în zona amintită se va desfășura, alternativ, pe un singur trotuar, în funcție de zona de intervenție.
Durata estimată de finalizare a lucrărilor pentru cele patru poduri este data de 15 noiembrie 2021.

“Vă cerem scuze pentru disconfortul creat. Menționăm că aceste lucrări sunt extrem de importante în zonă și pentru municipiul Mediaș”, spun reprezentanții Primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *