Dinamic deschid seria de concerte Rock 4 Monuments

Asociația Patrimoniul bisericilor fortificate (Verein Kulturerbe Kirchenburgen) intenționează să readucă la viaţă Biserica Evanghelică din Şmig. Marţi, 7 septembrie a.c., de la ora 18:00, asociaţia organizează evenimentul “Rock pentru Monumente”, care are loc pe terenul de fotbal al localităţii. Împreună cu medieşenii de la Dinamic urcă pe scenă Captn Catfish din Germania şi talente locale.

“Ne dorim să organizăm evenimente anuale la care să participe satul, iar biserica va fi integrată într-un concept de turism cultural. Valoarea deosebita a bisericii din Şmig este data de acoperirea aproape completă a interiorului cu fresca păstrată  din secolele XIV – XV. Aceasta urmează acum să fie scoasă la lumina și restaurată.

Acest lucru face ca satul Smig să fie o atracție specială pentru turiști. Dorim sa transformăm curtea bisericii într-o grădină pentru vizitatori, care va fi, de asemenea, întreținută și folosită de catre sat.

Odată cu extinderea curții bisericii și construirea unui spatiu acoperit cu mese și bănci, locul poate fi folosit sau închiriat ca un spatiu comun al satului pentru școli, cluburi, grupuri de tineri sau pentru serbări private la scară mică.

Aceste activităţi culturale au ca scop promovarea turismului şi a produselor tradiţionale din satul Şmig, implicarea comunităţii în dezvoltarea potenţialului turistic local, precum şi buna înţelegere între bisericile locale. Ne dorim ca acest început să fie e unul care va deschide alte activităţi anuale de promovare sistematică a potenţialului din satul Şmig”, spun reprezentanţii asociaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *