Quadrato Music Nights – Seară de jazz și vin la Mediaş

Medieşenii sunt invitaţi la o seară de jazz și vin, în atmosfera intimă a curții interioare a mănăstirii franciscane din Mediaș, vineri, 25 iunie 2021, de la 19.30.

„Days of wine and roses” este primul concert din stagiunea Quadrato Music Nights și primul concert în Mediaș al artiștilor mureșeni Ana Maria Galea și Daniel Csikos – cunoscuți ca duo sub numele de “New Landscapes”.

Ana Maria Galea – voce

Daniel Csikos –pian

Durata concertului: 1 oră și 20 minute, cu pauză. Evenimentul include și o degustare de vinuri de la Villa Vinea, în prezența unui oenolog. Durata totală a evenimentului va fi de circa 2 ore.

Un proiect sincer, direct, concentrat în jurul a doi muzicieni cu vastă expreriență concertistică (Ana Maria Galea – voce și Daniel Csikos – pian, impreuna cunoscuti sub numele de “New Landscapes”) . Cuvântul rostit de actrița și vocalista Anamaria Galea dar și pretențioasa combinație între pian și voce oferă publicului o experiență sonoră unică plină de emoții dintre cele mai intime.

„Days of wine and roses” aduce în atenția publicului prin teme standard de jazz, compoziții propria dar și improvizație liberă, stările pe care artiștii le-au experimentat de-a lungul celor aproape doi ani de pandemie.

Singurătatea în doi, lipsa contactului cu scena, imposibilitatea de a colabora cu alți artiști, stările profunde de angoasă, răspunsul la întrebarea „cum voi supraviețui acestei provocări?” sunt câteva dintre temele abordate în concertul „Days of wine and roses”, dar mai ales în piesa “Together Alone”.

Ana Maria Galea este născută la Galaţi. A absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Tg. Mureş la secţia de actorie. A debutat în jazz în anul 2007 fiind apoi invitată să cânte la festivaluri şi alte evenimente de notorietate, între care amintim „NoapteaMuzeelor”, Festivalul „Leonard”, „Vară de Jazz şi Poezie la Palatul Mogoşoaia”, „Live Acoustic” organizat de Centrul Ceh, Târgul de Carte „Vox Libri” – Deva, Palatul Peleș, Gala UNITER , Festivalul „TamTam” – Brașov, dar şi în cluburi de jazz sau teatre din ţară și străinătate (Spaniași Anglia).A fost , alături de Ciprian Parghel și Daniel Csikos reprezentanta româniei la Festivalul Muzicii Eurpoene din Alger, Algeria. Artista a avutprilejul să cânte alături de Mat Maneri ( muziciani nominalizat la Grammy) şi Lucian Ban în cadrul proiectului „Zilele Muzicale Târgumureşene” organizat de Filarmonica de Stat din Tg. Mureş ,alături de bateristul American John Betsch în proiectul „ConcerteleOrașului”, Gala UNITER , proiectul „Art District is Here”. Ana Maria Galea se remarcă prin creativitate şi printr-o rară capacitate de sintezăc ombinând într-un mod inedit arta dramatic şi muzica.Îndrumătorii şi mentorii ei în domeniul musical sunt AncaParghel, Pedro Negrescu şi MirceaTiberian.Pe lângă concerte și spectacole de teatru, Ana Maria este professor la Liceul Vocațional de Artă din Tîrgu Mureș și susţine în permanenţă o campanie de promovare a muzicii de jazz prin acţiuni de voluntariat, emisiunui radio, organizarea şi promovarea de concerte.

Artista este şi iniţiatoarea proiectelor „Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio RomâniaTg. Mureş” ,„Muzică și Arte ”sau „Festivalului Internaţional Studenţesc de Jazz” de la Tîrgu Mureș pentru care a fost şi project manager la prima ediţie.

Daniel Csikos este absolvent al Academiei de Muzică din Cluj, secţia pian, clasa professor Csiki Boldijzar. Pasiunea pentru jazz şi-a descoperit-o în anul 2008 când a întâlnit-o pe vocalista Ana Maria Galea cu care colaborează şi în prezent. A participat la diferite festivaluri, printre care „Festivalul International Studentesc de Jazz de la Tg. Mureş”, „Combinatul de Film”, „Blues pentru Timișoara”, „festivalul Promenadelor”, „Strada de Carte” şi Festivalul „Leonard” ediţia a XII-a de la Galaţi,. Este autor de muzică pentru teatru și muzică pentru copii. A participat la mai multe workshop-uri susţinute de profesorul MirceaTiberian. Din 2008 face parte din proiectul „Oportunităţi la Tine Acasă”, proiect inițiat de UCIMR și destinat tinerilor muzicieni de muzică clasică si de jazz. A fost invitat de Societatea Română de Radiodifuziune să facă parte din trio-ul care a acompaniat vocalistele participante în stagiunea 2013-2014 la proiectul “Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio Tîrgu Mureş.

Biletele se achizitionează online, pe eventbook.ro, și costă 45 lei/adult și 15 lei/elev, student.

Bilete fizice se pot achiziționa doar în ziua evenimentului, de la fața locului, și vor costa 55 lei/adult și 20 lei/elev, student.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *