S-au semnat contractele de finanțare pentru două proiecte

Astăzi, 7 mai 2021, primarul municipiului Mediaș, domnul Gheorghe Roman și directorul general al ADR Centru, dl. Simion Crețu, au semnat contractele de finanțare pentru proiectele: „Construcție locuințe sociale colective, inclusiv utilități și amenajări exterioare loc de joacă, str. Baia de Nisip“ și „Centru Social Comunitar de Agrement și Sport“.
Evenimentul a avut loc la sediul Primăriei Municipiului Mediaș, în prezența conducerii municipalității, a directorilor societăților aflate în subordinea Consiliului Local, dar și a membrilor echipelor de proiect.
Valoarea totală a celor două proiecte este de 38.671.528,17 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă primită de către Municipiul Mediaș este de 16.294.978,26 lei, iar contribuția proprie a Municipiului este de 22.376.549,91 lei.
Cu această ocazie, primarul municipiului Mediaș, domnul Gheorghe Roman a declarat: „Dacă în mandatul trecut, după o muncă în echipă, am reușit să promovăm proiecte importante pentru modernizarea orașului, proiecte care se referă la reabilitarea infrastructurii rutiere, la modernizarea zonei centrale a orașului, modernizarea unor clădiri și construirea unor zone de agrement, în acest mandat am început să semnăm aceste contracte și,sigur că ,îmi propun ca până la finalizarea celui de-al doilea mandat, toate aceste investiții promise în campania electorală, să fie duse la bun sfârșit.
Astăzi am semnat două contracte, pe care le-am promis încă din anul 2017, două contracte pe fonduri europene, dintre care unul se referă la construirea unor locuințe sociale pe strada Baia de Nisip și mergem astfel mai departe cu ideea de a construi aici locuințe sociale și de a demola blocurile de pe strada Tineretului. De asemenea, am semnat un proiect extrem de important – Centru Social Comunitar de Agrement și Sport, pe strada Sticlei. Este o locație pe care am stabilit-o împreună cu reprezentanții instituțiilor de învățământ și sunt convins că această bază va fi pe placul copiilor, cadrelor didactice și tuturor medieșenilor care doresc să facă sport în oraș“
„Cele două proiecte semnate astăzi la Mediaș sunt foarte importante. Cel privind locuințele sociale vizează construirea a 85 de apartamente la ultimele standarde, iar cei care au dreptul, conform criteriilor stabilite la nivelul Primăriei Municipiului Mediaș, vor primi aceste locuințe, le vor utiliza, făcându-se în acest fel un pas înainte în comunitate. Privind crearea unei baze sportive de agrement, de petrecere a timpului liber, din câte știu eu despre Mediaș, acesta este un oraș cu puternice tradiții sportive, care a știut să se organizeze. În sensul acesta, tot timpul a existat o preocupare pentru sport, iar proiectul vine în sprijinul oamenilor care nu au alte posibilități. În total noi avem pe această axă patru proiecte dintre care unul a fost semnat și anume Școala Gimnazială din Ighișu Nou, astăzi semnăm Centrul Social Comunitar de Agrement și Sport și construcția de locuințe sociale și mai avem în curs de precontractare Centrul Comunitar Medico-Social din Mediaș.“, a declarat directorul general al ADR Centru, domnul Simion Crețu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *