Muzeul ASTRA şi Oul uriaş

Muzeul ASTRA organizează în această săptămână o activitate inedită, destinată vizitatorilor de toate vârstele și denumită sugestiv Oul uriaş. Aşa se face că participanții vor avea ocazia să picteze planșe din carton, sub forma unor ouă uriașe, care măsoară aproximativ 1:30m. Sub îndrumarea muzeografilor și pedagogilor din Muzeul ASTRA, ouăle ,,gigant” vor fi pictate cu motive tradiționale regăsite pe ouă încondeiate. În tot acest timp, muzeografii le vor oferi pictorilor de ocazie informații despre tehnica încondeierii ouălor, dar și despre folosirea culorilor naturale în acest proces și ce simbolizau desenele respective.

Ca să încurajăm vizitatorii să se implice în acest eveniment, am expus prin mai multe gospodării din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului nu mai puțin de 16 ouă oriașe, pictate recent de copii care au participat la activitățile educaționale din muzeu.

Activitatea Oul uriaș  are loc în Muzeul în aer liber până joi, 29 aprilie, între orele 10.00-16.00, în Pavilionul nou – zona Etno Tehno Parc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *