Concursul Vis Muzical, ediţia 2021

Azi, 1 martie a.c., au început înscrierile pentru concursul Vis Muzical, ediţia 2021. Concursul este organizat de Palatul Copiilor Sibiu, Structura Clubul Copiilor Mediaş, în colaborare cu Asociaţia Domy Music Star. La acest concurs pot participa elevi cu vârstă cuprinsă între 6 ani și 18 ani.

Acest concurs are în vedere participarea unui număr cât mai mare de elevi din județul Sibiu care se înscriu în contextul educaţiei pentru artă muzicală şi preţuirea tradițiilor Românești, descoperirea și motivarea tinerelor talente, promovarea și aprecierea interpreților la adevărata lor valoare, dezvoltarea spiritului de competiție și corectitudine, precum și combaterea discriminării de orice fel dintre copii/tineri. De asemenea, prin schimburile cultural artistice se vor lega prietenii și colaborări între copii, tineri, profesori și îndrumători.

OBIECTIVE:
– Descoperirea, lansarea şi promovarea tinerelor talente interpretative;
– Stimularea valorilor muzicii populare;
– Atragerea celor mai valoroase voci din județ

– Stimularea schimburilor culturale;

– Dorinţa ca acest concurs a deveni cât mai popular.

DESFĂȘURARE

Concursul Județean de muzică vocal – instrumentala, se desfăşoară online din data de 1 Martie pana în data de 15 Martie apoi jurizarea se va face până pe data de 21 Martie, ca urmare a acestei jurizări rezultatele să fie afișate pe paginile de Facebook https://www.facebook.com/vis.muzical

https://www.facebook.com/ClubulCopiilorMedias

Pot participa concurenți din județul Sibiu. Fiecare concurent va trebui să se filmeze cu telefonul interpretând un cântec (muzică ușoară/populară(vocal si instrumental) /folk/pian) și apoi să-l încarce pe contul de facebook cu etichetarea contului https://www.facebook.com/vis.muzical, (după ce se cere prietenia)

Alături de filmarea care o va posta, va scrie : numele și prenumele, vârsta, secțiunea la care participă, categoria de vârstă, piesa interpretată, instituția de la care provine și profesorul coordonator.

Concurenții vor participa cu o singură piesă muzicală, individual și duet (dacă este din aceeași familie – respectând ordinele militare în vigoare aplicate în starea de urgență ) și pot participa la toate secțiunile din concurs.

SECȚIUNILE CONCURSULUI

  • pian
  • muzică folk, individual și duet
  • muzică populară , individual , duet si instrumentala
  • muzică ușoară, individual și duet

Categoriile de vârstă sunt: 6 – 8 ani , 9 – 11 ani , 12 – 14 ani , 15 – 18 ani.

Juriul este format din cadre didactice cu specializare în muzică și soliști vocali consacrați din Județul Sibiu.

Departajarea interpreţilor la concurs, de către juriu, se va face în funcţie de:
– Interpretarea corectă din punct de vedere intonaţional;
– Calităţile vocale la soliştii vocali;
– Calitatea repertoriului;
– Stilul interpretativ
– Dicţia;
– Frumuseţea şi autenticitatea costumului popular purtat de interpret;
– Ţinută scenică.

MULT SUCCES TUTUROR!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *