Semnarea contractului de finanțare pentru două proiecte pe fonduri europene

Luni, 15 februarie 2021, a avut loc la sediul Primăriei Municipiului Mediaș semnarea oficială a contractului de finanțare privind proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România-II“. Obiectivele proiectului sunt reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 4, precum și a străzilor din centrul istoric al municipiului.

La eveniment au participat directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Centru – Simion Crețu, primarul municipiului Mediaș – Gheorghe Roman, viceprimarul Dan Sima, directori din cadrul autorității publice locale și ai instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Local.

Aprobat și finanțat în cadrul Programului Operațional Regional, Axa 13.1, proiectul amintit cuprinde două obiective de investiții, în valoare totală de 28.842.032,05 lei și are drept obiectiv principal îmbunătățirea calității vieții și a mediului urban din municipiul Mediaș, prin îmbunătățirea serviciilor educaționale concomitent cu ameliorarea spațiului public urban.

„Încă de la preluarea primului mandat, în anul 2016, am fost conștient de faptul că pentru a dezvolta și moderniza Mediașul este nevoie să atragem cât mai multe fonduri extrabugetare – fonduri europene și fonduri guvernamentale. După o muncă în echipă de aproximativ 4 ani, aceasta începe să dea roade.

După ce am semnat contracte pe fonduri europene pentru modernizarea rețelelor de apă și canalizare de aproximativ 120 milioane euro, a transportului public de aproximativ 11 milioane euro, de digitalizare a serviciilor din primărie de peste 1 milion euro, astăzi semnăm un proiect extrem de important pentru modernizarea zonei centrale a orașului și a Școlii Gimnaziale nr.4.

Îi mulțumesc domnului directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Centru – Simion Crețu și directorilor din cadrul autorității publice locale și ai instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Local“, a declarat primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman.

„Astăzi semnăm un contract din cadrul axei 13, care finanțează proiecte pentru dezvoltarea orașelor mici și mijlocii, inclusiv municipii, unde Mediașul are depuse două proiecte, cu un buget total de peste 28 de milioane de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 5,7 milioane euro, o sumă importantă. Ceea ce doresc să vă spun despre Mediaș este faptul că avem depuse la ADR Centru 7 proiecte, dintre care 2 finanțări sunt deja semnate, iar valoarea totală a tuturor acestor proiecte este de 33 de milioane de euro, bani care vor veni în Mediaș. Se vede astfel foarte clar că există preocupare în domeniul atragerii fondurilor extrabugetare“, a precizat directorul general al ADR Centru, Simion Crețu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *