Proiectul – Reabilitare/Modernizare Străzi Centru Istoric Municipiul Mediaș

Primăria Municipiului Mediaș participă la proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România-II“. Unul dintre obiective care a primit finanţare este proiectul Reabilitare/Modernizare Străzi Centru Istoric Municipiul Mediaș.

„Reabilitare/Modernizare Străzi Centru Istoric Municipiul Mediaș“ are o valoare totală de 15.807.387,88 lei cu TVA.

Prin implementarea măsurilor din cadrul acestui obiectiv se propune modernizarea străzilor din centrul istoric (str. St. L. Roth – parțial, str. P. Sandor, str. I.G. Duca, str. N. Iorga și P-ța Regele Ferdinand I), incluzând modernizarea infrastructurii edilitare – rețele de apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială, realizarea de trasee/canale tehnice pentru cabluri, modernizarea sistemului de iluminat public folosind un sistem performant energetic, modernizarea zonelor și traseelor pietonale cu punerea în valoare a perspectivelor valoroase asupra fondului construit, reorganizarea spațiilor verzi existente și crearea de noi spatii verzi, acolo unde zonele permit.

Străzile și trotuarele vor avea o îmbrăcăminte realizată din piatră naturală, cu marcarea vestigiilor arheologice prin casete vitrate.

Reabilitarea centrului istoric va genera un loc de recreere, socializare și relaxare a locuitorilor din localitate și din localitățile limitrofe, contribuind la dezvoltarea relațiilor interpersonale, construirea de abilități sociale, dezvoltarea capacității de integrare socială, conștientizarea valorilor patrimoniale și culturale, în special pentru persoanele care provin din grupurile vulnerabile, accesul la această zonă realizându-se gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *