Sinagoga Mediaş a serbat un an de la înființarea Asociației Fanny Bäumel

În luna lui ianuarie a acestu an, Casa de lângă Sinagoga Mediaş a serbat un an de la înființarea Asociației Fanny Bäumel.

Deși Casa de lângă Sinagogă și-a început activitatea acum mult timp (vreo 6 ani), proiectele și evenimentele s-au derulat cu ajutorul Asociației Hosman Durabil.

“Însă acum un an, am reușit să înființăm noua asociație care are ca obiectiv activitatea de la Sinagoga Mediaș. Asta nu înseamnă că Asociația Hosman Durabil nu va mai avea niciun rol în activitatea Casei, ci dimpotrivă – cei de la Hosman sunt partenerii de nădejde a lui Fanny și colegii noștri.  Sperăm ca în continuare să facem cât mai multe proiecte împreună. Am putea spune că primul an al lui Fanny nu a fost un an ușor – pentru cine a fost?

Ne-au lipsit turiștii, întâlnirile din grădina Sinagogii, serile de film, Minifestivalul de Ecologie, vizitele școlarilor și liceenilor și multe altele. Însă încercăm să rămânem pozitivi și să recunoaștem că am avut și momente frumoase.

Am reușit să ne întâlnim online, să ne plimbăm cu bița prin Mediaș, și astfel să punctăm Bița Urbană Ediția 2, am alergat la Maratonul Internațional Sibiu, am avut prima ediție NAG (Noaptea Albă a Galeriilor) la Mediaș, iar una dintre marile realizări ale anului 2020 a fost repararea parțială a acoperișului Sinagogii. Toate acestea au fost posibile cu ajutorul echipei și comunității Casa de lângă Sinagogă. Că veni vorba, echipa noastră a crescut în ultimul an, iar comunitatea s-a extins atât ca mărime, cât și geografic. În concluzie, Casa de lângă Sinagogă a avut un an destul de bun.
Ce ne dorim pentru noul an este să fie puțin mai bun, să ne permită să ne întâlnim mai des, să putem organiza mai multe evenimente și să deschidem din nou ușile Casei de lângă Sinagogă cât mai larg. Dacă doriți să ne susțineți în continuare, o puteți face donând direct în contul asociației noastre sau prin redirecționarea impozitului pe venit/profit (pentru mai multe informații http://casadelangasinagoga.ro/)”, spun reprezentanţii Asociaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *