Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor – Mediaş 2021 (video)

La începutul anului 2021, 6 biserici de confesiuni diferite din oraşul Mediaş au participat la celebrarea tradiţionalei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, şi anume Biserica Romano-Catolică, Greco-Catolică, Reformată, Ortodoxă, Unitariană şi Evanghelică.

Materialul a fost pus la dispoziţie printr-o broşură, ca în fiecare an, de către Asociaţia “AIDRom”. Această prescurtare vine de la denumirea “Ajutor Interbisericesc – Departamentul România”, asociaţia fiind o platformă de dialog ecumenic între Bisericile din România.

Tema aleasă pentru Săptămâna de Rugăciune din acest an vine din Elveţia, de la comunitatea monahală din Grandchamp şi numeşte cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos din Evanghelia după Ioan, capitolul 15: “Eu sunt viţa, voi sunteti mlădiţele. … Fără Mine nu puteţi face nimic. … Rămâneţi întru iubirea Mea.”

În anii trecuţi, frumoasa tradiţie prevedea un pelerinaj timp de câteva seri de la o biserică la alta. Creştini de diferite confesiuni se reuneau astfel în fiecare seară într-una dintre bisericile medieşene, unde în cadrul slujbei un preot de altă confesiune rostea cuvântul de învăţătură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *