În pregătire: Cartea “Mediaş – Oameni şi fapte” (video)

Au trecut deja mai mulţi ani de când mi-am lansat volumele “Medieşenii Rock and roll”. Între timp am mai publicat în volumele colective “Mediaş 750”, dar m-am tot gândit că am destule materiale pentru o nouă carte despre faptele medieşenilor.

Mi-am făcut un obicei să “răscolesc” în istoria locală, să prezint unele personalităţi ale oraşului, evenimente memorabile, în cadrul rubricii Remember de pe blogul meu. În cei zece ani de când scriu zilnic pe blog s-a adunat destul material, măcar pentru un eBook.

De ce eBook? Pentru că este mult mai simplu şi la îndemâna celor care vor să citească. Ştiu că există mereu dezbaterea referitoare la modul tradiţional de a te bucura de o carte, dar anul 2020 ne-a arăta o nouă perspectivă a vieţii.

Detalii despre volum am spus ieri în cadrul unui interviu acordat colegilor de la NOVA TV.

Niciun comentariu


  1. Pentru a nu falsifica istoria asa ca la “Medieşenii Rock and roll” unde ai uitat din lipsa de experienta si profesialism(BBC Radio School) multi muzicanti si artisti cu radacini zdravene in istoria muzicala a Mediasului, sper ca de aceasta data sa fie povestea completa si sa nu-ti fie deloc frica de a fi facut greseli irecuperabile.

    Răspunde

  2. Cu parere de rau trebuie sa mentionez ca raspunsul tau este anapoda.
    Nu este vorba despre mine , insa de urmatoarele informatii muzicale ale Mediasului in anii “60 omise de tine fara cel putin a oferi o relatare succesivă a evenimentelor din lipsa de interes jurnalistic. Pentru cei interesati redau mai jos ceea ce cred eu ca merita mentionat, iar aportul lor la viata muzicala Mediesana trebuia pus in evidenta:
    Formatia Electra-fratii Lipot(x3)-Tibi-chit.solo,Tutu-Chit.armonie, Chela-chit.bas, Ocsi Barani-baterie
    Este prima formatie din Medias care a avut piese compozitii personale!!!!!!!!!!
    Ela si Shake Elzaser cu Johny Sienert-(vocalisti si Johny) chit
    Dobre-mare solist vocal -cinta (alune frumoase si bune) era sustinut si instruit de d-na Ponciu
    Tuti Bozesan – solista la nivel national casatorita cu muzicianul Lucian Mirisan
    Tomy Herscovici (Herescu) si ..Ildiko Ciasar………………………………..-au cintat la Bucuresti in baruri si la mare
    Formatia Madeox-Mircea si Gigel Petrescu (bas si armonie),Ghisoiu-tobe, Ildiko Csasar si Tomy Herscovici( sau Herescu) vocalisti, Klaus Siegmund chit solo-intemeietorul form.Dentes la Tg.Mures
    Formatia Lyceum-Paul Duicu-chit. voce si pian,Doru craciun-tobe,Didu Surtea-chit. si voce
    Formatie de estrada-Helmy Grigore-clape,Hartauer-tobe, Schuller si Schuster-saxofon si trompeta,Martini – trompeta,Johny Sienerth-voce,Stelica Obiziuc-chit,Ocsi Backo-contrabas
    Johny Sienert pleaca la formatia lui Helmy
    Matador-Zikeli Ion-orga,Hepssi(Gross Hartmuth)-chit., Sieneth Ioan-bas,Florea Petru-sax si voce (populara),Ocsi Bako-tobe+voce(usoara)
    Numele luat de la prima orga venita la clubul I.L.Caragiale
    Johny pleaca la trupa de nunti a lui Helmy si in locul lui vine Baluba(Viorel Deac)
    Ocsi Bako pleaca de la matador si formeaza prima formatie Dinamic grup-Simon Ladislau(Lotzi)-orga, Oth Werner(Opi)-chit,Bebe Ionescu-bas,Turi Simplaceanu-sax,Ocsi Bako –tobe-toti cintau vocal(vocalisti)-formatia a luat fiinta in 1974 si in 1975 au debutat in Greweln
    Trupa pleaca la mare ,Bebe Ionescu ramine din motive familiare acasa si Arpi Lang ii ia locul in Dinamic grup

    Trupa lui Helmy Grigore-Fredi Hartauer –tobe, Helmy –clape, Schuller –sax,Schuster-trompeta,Martini-traompeta, Stelica-Chit, Johny-bas
    Aceasta trupa era specialista in petreceri conform informatilor acelor ani

    In speranta ca nu vei anula comentariul acesta la fel ca si al doilea din seara trecuta, iti urez mult succes cu proiectul “Mediaş – Oameni şi fapte”

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *