Ciprian Dancu şi Steffen Schlandt cântă la Mediaş

Biserica Evanghelică “Sf. Margareta” Mediaș vă invită la ciclul de “Servicii divine muzicale”, în fiecare luni, la ora 19:00. Ciprian Dancu (clarinet) şi Steffen Schlandt (orga) sunt protagoniştii evenimentului de luni, 19 octombrie a.c..

Ciprian Dancu s-a născut la Sibiu, în anul 1979, şi a început studiul clarinetului la vârsta de 13 ani, la Liceul de Artă din Sibiu. În 2003 a absolvit Facultatea de Muzică din Brașov, ulterior urmând cursuri de perfecționare în SUA şi Italia. Activitatea sa competiţională în ţară şi străinătate i-a adus premii importante: Premiul I la Concursul internațional de clarinet „Mercadante” (Bari, Italia, 2005), Marele Premiu la Concursul național de interpretare „Marţian Negrea” (Ploieşti, 2003), Premiul II la Concursul internaţional „Beethoven e i Classici” (Salerno, Italia, 2003). Este membru în diferite formații camerale, iar din 2002 este solist instrumentist al Filarmonicii de Stat din Sibiu.

Steffen Schlandt a ales tot o carieră muzicală, urmând exemplul tatălui său, cunoscutul organist Eckart Schlandt, sub a cărui îndrumare a început să studieze pianul și orga. A absolvit Academia de Muzică “Gh. Dima” din Cluj-Napoca, apoi s-a perfecționat în Germania. Steffen Markus Schlandt este inițiatorul Festivalului de muzică sacră „Diletto musicale” din Prejmer și al Festivalului „Musica Barcensis”, iar din 2004 coordonează și Festivalul „Musica Coronensis”. Din acelaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *