Două proiecte medieşene la Maratonul Internaţional Sibiu

Mâine, 29 august a.c., mai mulţi medieşeni şi susţinătorii lor vor participa la Maratonul Internaţional Sibiului. La ediţia din acest an sunt înscrise şi două proiecte ale unor medieşeni. Este vorba de proiectele Casa de lângă Sinagogă Mediaş şi Aleea senzorială pentru copiii cu autism.

Casa de lângă Sinagogă Medias

Echipa Casa de lângă Sinagogă își dorește continuarea activităților organizate la Sinagoga Mediaș. La începutul acestui an, a fost înființată Asociația Fanny Bäumel, prin care ne dorim să accesăm sprijinul necesar pentru îmbunătățirea acestui centru socio-cultural alternativ. Ne propunem să amenajăm anticamera și grădina Sinagogii, un spațiu necesar pentru găzduirea evenimentelor noastre, iar în același timp o șansă să reabilităm o parte din patrimoniul orașului. De asemenea, pentru continuarea activităților avem nevoie de ajutor în acoperirea cheltuielilor de întreținere, o grijă constantă de-a noastră.

Aleea senzorială pentru copiii cu autism

Crucea Roşie Mediaş îşi propune amenajarea unei alei senzoriale pentru copiii cu autism, în incinta Centrului de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist Sfântul Casian din Mediaş, cu o lungime de ~30 de metri, realizate cu materiale naturale, unde drumeţia în picioarele goale pe porțiuni cu nisip, pietriş de diferite mărimi și forme, conuri de brad, scoarță de copac, rumeguş, buşteni, iarbă și coceni de porumb etc, să fie o modalitate de relaxare şi terapie pentru aceştia. În tălpi există 7.200 de terminații nervoase ce sunt conectate la toate părțile corpului. Aceste legături sunt procesate prin coloana vertebrală și creier. Prin masajul tălpilor durerile și stresul se atenuează, iar organismul intră într-o stare de confort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *