Sibiu International Street Art Festival 2020

De azi, 10 august a.c., a inceput Sibiu International Street Art Festival. În timp ce artiștii vor lucra pe 13 fronturi din Sibiu, organizatorii vă propun serie de activități extra care să facă așteptarea mai ușoară până duminică, când vedem lucrările finalizate la Street Art Tour. Pentru mai multe detalii despre activitățile conexe, consultați programul atașat.

În această săptămână vor prinde culoare zidurile următoarelor 12 clădiri și blocuri: Facultatea de Inginerie, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Grădinița nr.22, clădirea de la intersecția bulevardului Mihai Viteazu cu Calea Dumbrăvii, Baza Hipică, Aeroportul Internațional Sibiu, sediul Urbana, blocurile de pe străzile Semaforului, Calea Cisnădiei, Avântului și Șoseaua Alba Iulia. Alte patru lucrări pe asfalt, cu mesaje relevante de conștientizare pentru siguranța pietonilor, vor fi realizate de artistul sibian PARA în dreptul trecerilor de pietoni intens circulate de pe bulevardul Corneliu Coposu, strada Constituției, Piața Aurel Vlaicu și intersecția Calea Turnișorului – Șoseaua Alba Iulia. La acestea se adaugă și o nouă instalație de artă interactivă care va fi realizată de artistul Pisica Pătrată în parcul Sub Arini.

Din cei peste 60 de artiști care s-au înscris la cea de-a VI-a ediție a Festivalului, juriul a selectat 11 artiști și grupuri, pe baza unor criterii de compoziție, originalitate, stil și adaptare la temă. Anul acesta vor participa câțiva dintre cei mai cunoscuți artiști de street art din România: Pisica Pătrată, Sweet Damage Crew, John.S sau Kaps Crew, artiști apreciați din edițiile trecute care revin la Sibiu cu proiecte noi: ATOMA (Andreea Toma), Lucian Sandu-Milea și Homeboy, dar și artiști care vor participa pentru prima dată la Festival: Popescu și Toybox din România, Alex Maksiov din Ucraina și T-Marsh din Franța.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *