Irina Margareta Nistor si Foley’Ala revin la Medias

Biserica Evanghelica C. A. Medias, Muzeul Municipal Medias, Primăria Municipiului Mediaș și platforma DEM Creativ vă invita joi, 6 august a.c., de la ora 21:00 la: CINE-CONCERT: ROMÂNIA ETNOGRAFICĂ. RESTITUIRI DEM DEMETRESCU
Irina Margareta Nistor & Foley’Ala

Material inedit, filmat între 1936-1939 de Dem Demetrescu și acompaniat live | 52’

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Este obligatorie purtarea măștii pe perioada desfășurării evenimentului.

Dem Demetrescu (1903-1977) sau, mai simplu, DEM., cum şi-a semnat întreaga operă din perioada interbelică, a fost un pictor, grafician și fotograf cunoscut azi în special ca ilustrator de reviste și cărți pentru copii. Puțini știu însă că Dem a fost, în egală măsură, creator de desen animat și realizator de film.

Documentarul „România etnografică”, început ca un proiect cinematografic care urma să ilustreze atlasul cu același nume din 1938, nu a fost niciodată finalizat. S-au păstrat fragmente de pelicule cu animații și documentare realizate în perioada 1936-1939, dar care nu au fost montate și pentru care nu există un scenariu.

Mulțumită eforturilor de recuperare a operei lui Dem, întreprinse de istoricul de artă Adrian Buga și platforma DEM Creativ, cine-concertul adună, cu ilustrație muzicală originală și comentariu live, tot ceea ce s-a conservat din rolele de film ale lui Dem: animația după planșele din atlasul „România etnografică”, o versiune nefinalizată a desenului animat „Capra cu trei iezi” și o serie de filmări documentare cu caracter de studiu socio-economic-cultural și de promovare turistică a României.

Muzica originală – Foley’Ala
Alin Zăbrăuțeanu – foley, electronics, live processing
Maria Petrescu – oboi
Radu Rădescu – percuţie, concept, montaj
Irina Margareta Nistor – Vocea Filmelor

Cu sprijinul platformei DEM Creativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *