A șaptea ediție Arini Fest Cinema

Cea de-a șaptea ediție Arini Fest Cinema revine în acest weekend la Sibiu. În perioada 31 iulie – 2 august, în parcul Sub Arini din Sibiu – zona pârtiei de săniuș (strada Mihail Sebastian), publicul este invitat la un cinema în aer liber. “Arini Fest Cinema” propune un concept nou în peisajul cultural al orașului Sibiu, reușind prin identificarea unui loc de desfășurare ideal pentru o proiecție de film – pârtia de săniuș din Parcul Sub Arini, prin intervenții simple în spațiul de eveniment, filme interesante și muzică bună, să atragă un public de calitate și să creeze o atmosferă relaxantă pe tot parcursul proiectului.

Una dintre misiunile Arini Fest Cinema este de a promova, în fiecare an, un nume important al cinematografiei internaționale. Dacă primele ediții Arini Fest Cinema a adus în atenția publicului filme reprezentative semnate de Woody Allen, Wes Anderson, frații Coen și Tim Burton, anul acesta festivalul va face o scurtă incursiune în filmografia regizorului Guy Ritchie. În fiecare seară, începând cu ora 21.30, vom prezenta câte un film reprezentativ pentru acest mare regizor:

  • vineri, 31 iulie, ora 21:30

Sherlock Holmes: Jocul Umbrelor / Sherlock Holmes: A Game of Shadows (SUA, 2011, 129 min, gen: acțiune/mister) r.Guy Ritchie, cu Robert Downey Jr., Jude Law)

  • sâmbătă, 1 august, ora 21:30

Agentul de la U.N.C.L.E/The Man from U.N.C.L.E (SUA, 2015, 113 min, gen: acțiune, r. Guy Ritchie, cu Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander)

  • duminică, 2 august, ora 21:30

RocknRolla (SUA, 2008, 114 min, gen: acțiune, thriller, r. Guy Ritchie, cu Gerald Butler, Tom Wilkinson, Idris Elba)

Înaintea fiecărei proiecții, începând cu ora 20:30, DJ CAMPSAUVAGE îi vor introduce pe spectator în atmosfera de proiecție prin mixarea muzicii din coloanele sonore ale filmelor, cu imagini din filmele care urmează să fie proiectate.

Măsuri de acces

În spațiul de eveniment vor exista fluxuri de intrare și ieșire vizibil marcate, iar membrii echipei vor ghida în permanență accesul. La intrare se va efectua un triaj observațional și se va verifica temperatura (non-contact). Astfel, persoanele care au temperatura mai mare de 37,3°C sau prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree), cât și cele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație. Purtarea măștii și respectarea distanței de minimum 1,5 metri între persoane vor fi obligatorii pe tot parcursul evenimentului.

De asemenea, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV 2, în acest an, organizatorii nu vor pune la dispoziție scaune, pături, bean bags sau alte elemente specifice de decor și nici nu vor exista puncte de vânzare alimente sau băuturi în zona de eveniment, publicul fiind încurajat să vină pregătit de acasă cu cele necesare. Regulile detaliate vor fi afișate în spațiul de eveniment.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/AriniFestCinema/

Evenimentul este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală și de Consiliul Județean Sibiu, organizată de Agenția Grey Projects și Cameleon PR & Events Expert Srl, cu sprijinul Transilvania Film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *