S-a deschis prima expoziție a Festivalului Internațional de Fotografie „Focus Sibiu”

S-a deschis prima expoziție a Festivalului Internațional de Fotografie „Focus Sibiu”. Focus 2020 va putea fi vizitată până în data de 19 iunie și a fost realizată de echipa Focus Photos, Sebastian Marcovici, Dragoș Dumitru și Grimm. Expoziția este deschisă publicului în Centrul de Informații pentru Turiști din Piața Mare, la parterul clădirii Primăriei Municipiului Sibiu, pe un nou sistem de panotaj pentru fotografii.

“Și, cum vă place 2020 până acum? Că anul trecut pe vremea asta nu aveai unde să arunci un ac în centrul Sibiului, se monta Festivalul de Teatru, autocarele descărcau turiști pe bandă rulantă, recepționerele reveneau din excursia inițiatică ce le-a încărcat zen-ul pentru următoarele 6 luni, era o forfotă de capitală pe străzile Sibiului. Dar le-am văzut pustii, prin ochii obiectivului de fotografiat, de prea multe ori în ultimele 3 luni. Și le-am comparat cu ceea ce vedeam de obicei prin obiectiv. Din această comparație „s-a născut” prima expoziție din cadrul Festivalului Internațional de Fotografie „Focus Sibiu”, intitulată Focus 2020. Numele anului pe care nu îl vom uita niciodată, care a schimbat cursul istoriei globale. Spațiile altădată animate până la refuz de evenimentele care au transformat Sibiul dintr-un oraș de provincie într-o capitală a culturii sunt astăzi fotografiate din dronă, în toată singurătatea lor, dar alăturate cu ceea ce a fost și ceea ce ar putea fi, din nou. Locații emblematice ale orașului, Piața Mare, Piața Mică, Parcul Subarini, Piața Huet, goale și pline, singure și înconjurate de prieteni. În total sunt 20 de seturi de fotografii, în care veți regăsi evenimente precum Festivalul Internațional de Teatru, Red Bull Romaniacs, Feeric Fashion Week, Focus in the Park, TIFF sau Turul Ciclist, fotografii făcute la aceste evenimente în ultimii 5 ani”, spun organizatorii.

Festivalul Internațional de Fotografie Focus Sibiu este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Sibiu și susținut de Plastic Pro, Turnul Sfatului, Buonavista Banqueting și Kiss FM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *