Un medieşean deţine o colecţie impresionantă de scrisori

Azi vă aduc în atenţie pasiunea unui concetăţean de-al nostru. Este vorba de un medieşean care colecţionează scrisori de la personalităţi din diferite domenii. Arthur Kremer a copilărit la Mediaş, şi-a făcut studiile la Liceul “St. L Roth”, dar emigrat în Israel în anul 1962. Momentan se ocupă cu fotografia, a avut expoziţii în Israel şi Europa şi deţine o impresionantă colecţie de scrisori şi cărţi de la personalităţi din toata lumea.

“Am început colecţia în anul 1980 şi de atunci am reuşit să primesc aproximativ 5500 de scrisori şi cărţi de la personalităţi din toată lumea în toate domeniile.”, mi-a scris domnul Arthur Kremer.

“Tatăl meu Dr.Hugo Kremer a fost un foarte cunoscut şi iubit medic în oraş căruia pacienţii au continuat să-i scrie încă mulţi ani după plecare. Locuiam în centrul centrului, în Piaţa Ferdinand 2, vecini cu fosta primărie. Am avut o copilărie şi tinereţe foarte frumoasă şi lipsită de griji. De la vârsta de un an tata mă lua vara şi iarna aproape zilnic pe Greweln şi Hula, cunosc şi acum fiecare potecă şi plantă din pădure. Cel mai bun prieten al meu a fost regretatul Ştefan Ionescu, care a scris şi două cărţi despre Mediaş. Printre altele posed scrisori de la foştii fotbalisti ai Gaz Metanului din anii 50-60 , o carte scrisă de fostul fotbalist medieşean Luca, un fular şi un steguleţ al clubului primite prin poştă de fostul preşedinte de club”, adaugă Kremer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *