Apelul pentru înscrierea la rezidențele Școlii de-Acasă, Hundorf, 2020 a fost lansat !

Asociaţia Acasă la Hundorf lansează în 2020 ediția a IV-a a Şcolii de-Acasă (Hundorf), un program de rezidenţe artistice şi întâlniri formatoare destinat tinerilor artişti aflaţi la început de carieră. Programul se concentrează asupra libertății de creație și procesului creativ al artistului în comunitate. Oferim timp și spațiu artiștilor pentru a-și identifica şi întări individualitatea și facilităm întâlniri și conexiuni între aceștia și comunitatea-gazdă.
Rezidenţele şi întregul proiect sunt destinate artiștilor cu vârsta până în 35 de ani. Suntem deschiși propunerilor artiștilor din toate mediile artistice, inclusiv celor ce explorează limitele dintre acestea și alte domenii. Acceptăm și propunerile colectivelor artistice, cu mențiunea că acestea pot avea maximum 4 membri (capacitatea maximă a casei din Hundorf).

Proiectul nu are o temă impusă, ci fiecare dintre artiștii selectați își va organiza perioada de rezidență așa cum consideră. Încurajăm propunerile de proiecte ce includ acțiuni îndreptate spre comunitate, de exemplu: prezentare work-in-progress, atelier, cercetare artistică împreună cu membri ai comunității, intervenții artistice în spațiul public etc. Pornind de la nucleul conceptual al proiectului “Acasă – oameni, locuri, întâmplări”, ne dorim ca rezidența să rezulte în întâlnirea lui Acasă al fiecăruia dintre noi — al meu, al ei, al nostru — cu Acasă din Hundorf. Pentru noi, Acasă înseamnă locul unde te retragi în tihnă pentru a chibzui, pentru a (te) căuta, pentru a te pregăti să ieși în lume. Acasă este locul de libertate maximă, spațiul perfect pentru joacă și experiment. Nu în ultimul rând, Acasă este locul de întâlnire dintre generații, unde ne cunoaștem și putem discuta liber. În continuare, suntem deschiși viziunilor și propunerilor voastre!

Vor și selectați pentru a participa la proiect un număr de 16 artiști. Proiectul include o rezidență de 2 săptămâni la Hundorf (în perioada iunie-august), participarea la Colonia Artiștilor și realizarea colectivă a unei expoziții în comunitate cu ajutorul mentorilor (27-31 august sau 4-7 septembrie) și participarea la două expoziții de grup în spații culturale din Mediaș (septembrie) și București (octombrie/noiembrie). Aplică folosind acest formular:
https://forms.gle/Y93vykdS5a1CDAiC6

Termenul până la care se pot depune aplicaţiile: 29 martie, inclusiv. Lista finală de artiști participanți va fi anunțată public pe 20 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *