Concert de Colinde la Blajel

Asociatia Culturala „Cununa Blajelului” are deosebita placere de a va invita duminica, 22 decembrie a.c., ora 15, la un minunat Concert de Colinde.

Vor urca pe scena Caminului Cultural Blajel: grupul gazda „Cununa Blajelului”, Grupul „Traditia” din Paucea, Grupul „Poienita” din Smig, preotul paroh Stan Terente si corul copiilor din Blajel, preotul Alin Iernutan si corul preotesc al Parohiei Tarnaveni.

Grupul folcloric „Cununa Blajelului” a luat nastere in anul 2011, din dorinta unor familii de blajuteni de a duce traditiile specifice locului mai departe, prin cantec, joc si port popular autentic – dobandit prin mostenire de la bunici sau parinti, din mosi stramosi.

in prezent, grupul este coordonat de profesorul Claudiu simon si este format preponderent din familii care locuiesc sau au locuit in Blajel, cat si din familii din zone invecinate. Dincolo de locul de provenienta, membrii grupului au in comun pasiunea pentru folclorul romanesc si dragostea de obiceiuri si traditii, care merita duse mai departe.

Din activitatea grupului se pot mentiona aparitii TV la posturile de specialitate: HORA TV si FAVORIT TV, emisiuni la Radio Medias, prezenta pe scenele oraselor Medias, Brasov, Ludus, Mihaileni si satele invecinate Blajelului, cat si in biserici.

Cantecele acestui grup au fost culese din zona Blajelului si reinterpretate, astfel ca grupul „Cununa Blajelului” reuseste sa aduca in fata publicului melodii sau colinde vechi, unele chiar uitate, intr-o noua forma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *