Ansamblul Folcloric Studentesc Ardealul sarbatoreste Ziua Nationala a Romaniei la Lisabona

Casa de Cultura a Studentilor Sibiu, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu si Ambasada Romaniei in Republica Portugheza organizeaza Ziua Nationala a Romaniei la Lisabona, celebrand ziua de 1 decembrie printr-o serie de spectacole traditionale romanesti.

Programul este unul amplu, acesta adunand cantece si jocuri traditionale romanesti, degustari gastronomice si recitaluri de muzica clasica ale unor distinsi interpreti de muzica clasica. Totusi, protagonistii vor fi membrii Ansamblului Folcloric Studentesc ”Ardealul” al Casei de Cultura a Studentilor Sibiu, care cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei vor prezenta numeroase momente artistice. Interesul cu care Ansamblul Folcloric Studentesc ”Ardealul” a fost ȋntampinat pretutindeni ȋsi afla explicatia ȋn statornica pasiune si în talentul cu care acest colectiv artistic culege si valorifica stravechiul patrimoniu al folclorului romanesc. De altfel, ponderea ȋn repertoriul sau o detin cantecele jocurile caracteristice judetului Sibiu – locul de bastina al majoritatii membrilor sai – loc unde arta populara traditionala continua sa demonstreze o impresionanta vigoare.

In cadrul acestei deplasari, ansamblul va sustine spectacole pe scenele din sediul Ambasadei, dar si ȋn fata Muzeului National de Arheologie (Manastirea Ieronimilor) si ȋn Largo de Sao Carlos din Lisabona.

,,Menirea Ansamblului Folcloric Studentesc Ardealul este de a scoate la lumina valorile autentice ale datinilor si obiceiurilor, ale cantecului si dansului popular romanesc, dar si de a le pastra si a le duce mai departe. Ne bucuram ca avem sansa de a ne continua promovarea consecventa, atat ȋn tara, cat si ȋn stranatate, a jocurilor si cantecelor populare, pastrand astfel vii datinile si obiceiurile stramosesti”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultura a Studentilor Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *