A inceput montarea Targului de Craciun din Sibiu 2019

Editia cu numarul 13 a celui mai așteptat eveniment de iarna din Sibiu, Targul de Craciun, se desfașoara in perioada 15 noiembrie 2019 – 3 ianuarie 2020, fiind inaugurata printr-un concert sustinut de Radu Nechifor si Monica Anghel, in 15 noiembrie, ora 19:00. Peste 100 de expozanti vor fi prezenti in Piata Mare din Sibiu pentru a oferi experiente placute vizitatorilor, iar pentru cei mici sunt pregatite diverse atractii printre care se numara Atelierul lui Moș Craciun, patinoarul in aer liber, și Parcul lui Mos Craciun.

Cei peste 100 de expozanti veniti din toata tara vor intampina vizitatorii, punandu-le la dispozitie o gama variata de produse precum decoratiuni de Craciun si bijuterii din portelan, cani pictate manual, coronite, ghirlande, globuri, obiecte specifice Craciunului, sculptate manual si aduse din Bethlehem, precum și diverse specialitati gastronomice: de la mezeluri locale, la bunatati maghiare si burgeri din carne de vita Angus sau chiar vegetali.

Spectaculoasele proiectii realizate pe fiecare cladire din Piata Mare sunt din nou prezente, care intretin atmosfera feerica a evenimentului. Totodata, acestea ilumineaza intreaga locatie intr-o maniera unica, transformand centrul orașului intr-un loc de poveste. Imaginatia, creativitatea și spiritul ludic al celor mici vor fi in centrul atentiei la Atelierul lui Moș Craciun. Aici, copiii pot participa la cele 5 ateliere menite sa le starneasca inventivitatea, disciplina și spiritul de echipa: Lumanarar de Craciun, Biscuiti de Craciun, Pictat Turta Dulce, Decoratiuni Pixel Art și Pictat Globuri (nou pentru 2019). Pentru grupele de gradinita și școala este pregatit un sistem de rezervari online, disponibil pe http://targuldecraciun.ro/copii/atelierul-lui-mos-craciun/.

Pe langa posibilitatea de a participa la cele 5 ateliere, cea de-a 13-a editie a Targului de Craciun din Sibiu le pune la dispozitie celor mici Parcul lui Moș Craciun, un parc de distractii in centrul caruia se afla un carusel traditional, o zona de mini-karting si un trenulet care le va oferi o plimbare printr-un decor de poveste.

Editia 2019 aduce din nou in prim plan o initiativa prin care oricine poate face cate o donatie celor nevoiași. Intitulat „Shoebox – Cadoul din cutia de pantofi”, acest proiect consta in pregatirea unor cutii de pantofi care contin daruri pentru copii din medii defavorizate. Anul acesta, casuta Shoebox va fi situata langa brad, in perioada 2-18 decembrie. Astfel, printr-un gest marunt, mii de copii au șansa de a se bucura de magia Sarbatorilor de iarna.

Targul de Craciun din Sibiu este un proiect cultural organizat de Asociatia Events for Tourism, initiat in anul 2007 de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei in Romania, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, in parteneriat cu municipalitatea sibiana. Evenimentul a ajuns cunoscut in tara și strainatate pentru amploarea, atmsofera și traditia creata.

Parte a Targului de Craciun din Sibiu este proiectului cultural Sibiu Christmas Mood 2019, proiect cultural cofinantat de Primaria Municipiului Sibiu care reprezinta colectia de evenimente si actiuni culturale și artistice din cadrul evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *