Spectacolul  extraordinar “Rasu` Plinsu`…Iubirea!

Mediesenii sunt invitati miercuri, 6 noiembrie a.c., la spectacolul  extraordinar “Rasu` Plinsu`…Iubirea!, sustinut de Sergiu Cioiu si invitatii sai. Evenimentul are loc la Sala Traube, incepand cu ora 19:00.

Organizat de Astra Dell Arte, cu sprijinul Uniunii Ziaristilor Pofesionisti din Romania si al Fundatiilor Elan si Action Art, in Transilvania, spectacolul cuprinde timp de 120 de minute, muzica, poezii si povesti ale lui Sergiu Cioiu si ale invitatilor sai, Adrian Ivanitchi, Mihai Teaca si Silvana Tcacenco, cu participarea extraordinara a pianistului Lyuben Gordievski, clipe in care ne vom bucura de minunea ca… suntem!

Repertoriul este alcatuit din cantece si poezii de dragoste,  compuse de Sergiu Cioiu pe versurile unor mari poeti: Marin Sorescu, Romulus Vulpescu, Miron Radu Paraschivescu, Alexandru Mandy, George Ranetti, Stefan Radof, George Toparceanu cat si cu melodii din repertoriul invitatilor, din muzica folk, populara si pop.

Mihai Teaca

Un artist complex si cunoscut, atat ca interpret vocal de muzica usoara si populara, cat si ca instrumentist la pian, clarinet si fluier. Este laureatul a numeroase concursuri nationale si internationale, obtinand peste 40 de premii, din care cel mai important este Vedeta populara (2018). “Artistul are o noblete care vine din vocatia lui de artist adevarat” spune poetul Mircea Dinescu despre tanarul interpret.

 Adrian Ivanitchi

Solist vocal rock, folk, chitarist, compozitor, este una dintre cele mai proeminente figuri ale muzicii romanesti contemporane. A fost component al unor cunoscute trupe musicale: Sfinx, Coral, Tarabostes, Bastion. A sustinut numeroase recitaluri de folk, pe scenele din Romania. A luat marele premiu al revistei  FLacara. A fost invitat in  numeroase emisiuni de radio si televiziune, la Festivalul International Garoafa Rosie de la Soci (1977), la Festivalului National de Muzica Folk, “Om Bun”, la Festivalul de Arta Medievala si la Festivalului Proetnica din Sighisoara

Silvana Tcacenco

Poeta, recitatoare, interpreta de muzica usoara. A publicat 4 volume de poezii si a scris in peste 17 antologii si reviste literare, obtinand premii literare in tara si in strainatate.

Este castigatoarea premiului criticii internationale in cadrul Concursului European de Poezie “Clemente Rebora“ Italia, Biassono 2017.

A inregistrat pe youtube peste 15 melodii de muzica usoara din repertoriul national si international care se bucura de aprecierea a peste 12.000 de ascultatori si a sustinut recitaluri pe diferite scene romanesti in cadrul editiilor Caravanei Culturii si a nenumarate lansari de carte.

Este initiatoarea, din 2014, a Festivalului de muzica usoara pentru copii si Tineret „ Vocea Cetatii Sighisoara“.

“Omul este asemenea unui cerc sau a unui patrat ce ar trebui sa fie unic. Unica este si poeta Silvana Andrada Tcacenco”, o descrie pe Andrada, atat de frumos, poetul roman, George Tei.

Lyuben Gordievski

Muzician virtuos, canta la mai multe instrumente, pian, acordeon si baian.  A compus muzica si a acompaniat numerosi artisti si trupe intre care: Proconsul, Nicu Alifantis, Alina Manole, Angela Similea si Sergiu Cioiu. A compus si muzica de film, “Boxed in”, France, 2013, IMDB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *