Mediesean participant la  EXPOZITIA FILATELICA „EFIRO 2019”

Federatia Filatelica Romana, impreuna cu Muzeul Recordurilor Romanesti organizeaza expozitia Nationala cu participare internationala ERFIRO 2019. Expozitia va fi organizata la Bucuresti in perioada  19 – 21 septembrie 2019, fiind gazduita de generoasele sali ale Muzeului Recordurilor Romanesti. Ultima expozitie EFIRO a avut loc in anul 2008. Expozitia din acest an se doreste a fi un bun prilej de preselectie a exponatelor pentru grandioasa expozitie BALKANFILA 2020.

Actuala expozitie este o expozitie de Rang I, exponatele prezentate la sectiunea competitiva, in numar de 113 fiind incluse la clasele: filatelie traditionala, istorie postala, filatelie tematica, maximafilie, fiscale, open, intreguri postale, aerofilatelie, cartofilie, un panou, la care se adauga si literatura filatelica. Alaturi de colectiile romanesti sunt prezente exponate din tarile balcanice, dar si din multe alte tari. Impreuna cu exponatele de la clasa necompetitiva (administratii postale, invitati speciali, membri de juriu), vor fi prezentate un numar de peste 400 cadre de expunere.

Din „echipa” judetului Sibiu expune  si filatelistul mediesean Liviu Pintican-Juga, care la clasa „open” prezinta colectia „Hermann Oberth – parintele zborului spatial”.

Cu ocazia expozitiei, Romfilatelia va pune in circulatie o emisiune de marci postale, iar la Oficiul Postal mobil din incinta expozitiei, filatelistii vor avea la dispozitie 4 stampile speciale, dedicate evenimentului.

Pe toata durata evenimentului va fi organizat un Targ filatelic international, iar in data de 21.09.2019 va avea loc „Al 40-lea simpozion de Istorie Postala Filatelica Romaneasca”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *