AYA: De la UNTOLD la Sibiu Music Fest

Dupa ce a deschis UNTOLD 2019 de pe mainstage AYA va da startul Sibiu Music Fest 2019.

AYA dj-ita de 21 de ani care a mixat pe aceeasi scena cu Armin Van Buren, Martin Garix Robbie William , David Gueta si multe alte nume mari internationale,  este invitata  la Sibiu Music Fest 2019 sa mixeze la inceputul evenimentului.

Originara din Zalau, Iulia-Alexandra Rus a inceput sa mixeze in urma cu un an, calcand, astfel, pe urmele tatalui ei. In tot acest timp, a reusit sa faca senzatie in numeroase cluburi din tara si strainatate.

In paralel a studiat si s-a dezvoltat si in activitatea de remixer avand deja cateva remixuri apreciate care au reusit sa stranga peste un million de vizualizari pe youtube. Unul din ele fiind remixul piesei Mariola- cantat de Minelli .

Recunoaste ca nu i-a fost prea usor, iar asta si din cauza faptului ca acest domeniu al muzicii este, inca, dominat de sexul masculin: “Pentru o fata este dificil sa se remarce in domeniul acesta, existand prejudecata ca fetele sunt mai putin pregatite. Tocmai de aceea trebuie sa demostrez mereu ca pot mixa la un nivel inalt. Din ceea ce am observat pana in momentul de fata, cand vine vorba de o DJ-ita, unii au anumite retineri, dar in momentul in care imi incep activitatea la pupitru raman placut surprinsi atat cei din public, cat si persoanele care activeaza in aceasta meserie. In plus, a trebuit sa invat si partea tehnica, incepand cu legatul cablurilor, reglajele la nivelele de preamplificare si amplificare, avand in vedere ca de cele mai multe ori, sonorizarile din foarte multe cluburi nu sunt realizate de catre profesionisti”.

Despre stilul sau spune ca este unul “complicat, bazat pe multa teorie muzicala“, dar care ii permite sa mixeze usor orice gen de muzica incepand de la Dub-step, Trap, Hip-Hop, Reggaeton, Latino pana la EDM, Deep House, Future House, Techno.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *