Interviu: Ordinul Teutonii Transilvaniei (video)

Zilele trecute am petrecut 3 zile impreuna cu Ordinul Teutonii Transilvaniei la Oradea Medieval Festival. Cu aceasta ocazie am realizat un interviu, in care am aflat detalii despre activitatea ordinului si care sunt urmatoarele evenimnte la care o sa participe.

O galerie foto de la Oradea Medieval Festival poti vedea aici.

Un comentariu


  1. „Teutonii Transilvaniei” este o tristă invenție. În fapt, o imitație la un trend susținut de prea multe filme ori seriale. În Transilvania au lăsat o amprentă abia vizibilă, pe la începutul sec. XIII (Țara Bârsei), după care au fost alungați cu scandal, de către regele Ungariei Andrei al II-lea. Au revenit pentru scurt timp, în Banatul de Severin, chemați de către regele-împărat Sigismund de Luxemburg. Au fost lichidați de către turci, înainte de 1440.
    În rest, au „necăjit” atât pe pruși, cât și pe alți slavi de lângă Marea Baltică. Regatul polon a avut cel mai mult de furcă cu ei, până le-a lichidat complet statul, către sf. sec. XV. Moldovenii lui Alexandru cel Bun au luptat împotriva lor, ca aliați ai polonilor.
    Acum întrebarea: ce reprezintă teutonii pentru România. Răspuns: câteva pagini triste, din care niște neinspirați încearcă să facă teatru ori să se distreze singuri.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *