Doua spectacole memorabile de balet clasic oferite in luna iulie de Teatrul de Balet Sibiu

Casa de Cultura a Municipiului  si Teatrul de Balet Sibiu invita iubitorii dansului clasic sa (re)vada la inceputul lunii iulie, doua spectacole cu mare succes la public: „Tribut Ceaikovskiˮ si „Class Concertˮ.

„Tribut Ceaikovskiˮ—omagiu adus marelui compozitor rus

Spectacolul „Tribut Ceaikovskiˮ va fi prezentat sambata, 6 iulie 2019, pe scena Salii Thalia, de la ora 19:00. El este un omagiu adus marelui compozitor rus, creatorul nemuritoarelor balete „Lacul lebedelorˮ, „Frumoasa din padurea adormitaˮ sau „Spargatorul de nuciˮ, dar si a numeroase simfonii, concerte, opere si compozitii muzicale de camera. Prin realizarea sa coregrafica de la Teatrul de Balet Sibiu, Vittorio Galloro aduce in atentia publicului lucrari mai putin cunoscute din repertoriul ceaikovskian, propunand un spectacol in doua parti. Partea I este alcatuita din doua tablouri, ce au la baza concertul pentru pian nr. 2 in sol major op.44, respectiv concertul pentru pian nr.1. Muzica lui Ceaikovski se revarsa plina de forta si emotie, intr-o armonie perfecta cu eleganta miscarii belerinilor. In acesta parte, prin imaginatia sa creatoare, coregraful italian Vittorio Galloro ii readuce pe scena pe insusi Ceaikovski si muza sa.

Partea a II-a provoaca spectatorii sa isi imagineze partiturile marelui compozitor prin prisma culorilor. Astfel, rosul ar simboliza pasiunea, verdele— virtuozitatea, galbenul— inspiratia, iar argintiul— frumusetea absoluta.

„Exercitiu de solidaritate”, de Andreea Tanasescu— prezentare volum

Inainte de inceperea spectacolului „Tribut Ceaikovskiˮ, pe 6 iulie, de la ora ora 17:30, in foaierul Salii Thalia, va avea loc prezentarea cartii „Exercitiu de solidaritate”, de Andreea Tanasescu, aparuta la Editura Tritonic. Volumul cuprinde patru piese de teatru, scrise intr-o nota comico-sarcastica, ce frizeaza absurdul, atat datorita personalitatii personajelor, cat si datorita situatiilor nefiresti in care acestea sunt puse. Replicile sunt alerte, textul este plin de aluzii fine la realitatea contemporana. Temele principale sunt manipularea omului de catre om sau de catre sistem, emigratia, abuzul moral sau fizic, alienarea sociala, incalcarea drepturilor fundamentale ale omului. Actorii Arina Ioana Trif  si Vlad Robas vor realiza o lectura a catorva fragmente din volum.

Andreea Tanasescu este lector univ. dr. la U.N.A.T.C. (Universitatea Nationala de Teatru si Film, Bucuresti), coregraf, manager de proiecte culturale, director al Asociatiei “A&A Associated Artist”. Este licentiata in coregrafie la Universitea de Teatru si Film, Bucuresti, detine un masterat in Artele Spectacolului la Universitatea „Paris 8-Vincennes Saint-Denis” din Franta si un doctorat in muzica (2007) la aceeasi universitate. A finalizat de asemenea studii postdoctorale in cadrul Universitatii Nationale de Muzica, Bucuresti. A fost evaluator al operelor de arta la Centrul Pompidou, Paris, a publicat numeroase articole si volume avand ca tema muzica si dansul. A colaborat in calitate de coregraf cu numeroase institutii culturale din tara si din afara, primind de asemenea numeroase premii.

 „Class Concertˮ— o perspectiva inedita asupra pregatirii zilnice a belerinilor in sala de dans

 „Class Concertˮ reprezinta o initiativa care de cativa ani incoace permite publicului sa patrunda in culisele lumii dansului, sa descopere ce studii fac balerinii zi de zi inainte de a incepe repetitiile propriu-zise pentru un spectacol. Ghizi in aceasta calatorie fascinanta vor fi coregrafii Aleisha Gardner si Mihai Babuska. Muzica interpretata live de pianista Monica Florescu va conferi o nota de distinctie spectacolului. Evenimentul va avea loc duminica, 7 iulie 2019, de la ora 19:00, la Sala Thalia.

Biletele pentru ambele spectacole se pot achizitiona de pe site-ul kompostor.ro sau de la sediul Casei de Cultura a Municipiului Sibiu— Parcul Tineretului nr 1. Program luni-joi 09.00-16.00 sau vineri 09.00-13.30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *