Zilele Hungarikum, editie aniversara

In perioada 4-7 iulie 2019 Asociatia HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu, impreuna cu Muzeul ASTRA organizeaza festivalul Zilele Hungarikum, editia cu numarul ZECE.

Din programul acestui an:

  • deschiderea festivalului, programata la Sala Thalia in data de 4 iulie 2019 va aduce pe scena Ansamblul Bekecs cu un spectacol deosebit de teatru-dans.
  • vineri vom vernisa mai multe expozitii atat indoor cat și outdoor iar la Pavilionul Multicultural al Muzeului ASTRA vom prezenta lucrarea Carticica meseriei de bucatar.Cartea de bucate tiparita la Cluj in 1695, fiind prima de acest gen din Transilvania
  • pentru sambata – 6 iulie pregatim un nou Concurs de Gatit cu trei categorii éi peste 30 echipe care s-au inregistrat:

– gulyás traditional,

– gulyás reinterpretat și orice preparat maghiar gatit la ceaun.

  • duminica, 7 iulie ZECE chefi maghiari vor pregati 10 retete originale ungurești cu ocazia celor 10 ani de Hungarikum la Sibiu. Gulyás, ciorba de pește, marhapörkölt – tocanita de vitel, birkapörkölt – tocanita de berbecut, lecsó, tocanita din fudulii de cocoș și alte preparate vor putea fi degustate la Targul de tara din Muzeul in aer liber.

Ca și la editiile precedente  mai multe echipe din Ungaria, dar și din Serbia și Slovacia vor sosi la Sibiu, vor gati și se vor prezenta in cadrul targului gastro-turistic maghiar.

Programele și evenimentele multiple organizate și prezentate in paralel cu gatitul – precum vernisaje de expozitii, concerte de muzica populara, spectacole de csárdás, evenimentele pentru copii, constructie iurta și concurs de tras cu arcul, ateliere și meșteri tarditionali, diverse degustari – fac din festivalul Zilele Hungarikum un excelent prilej de petrecere a timpului liber pentru toate varstele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *