Hai la #Biţa Urbană!

Duminica, 23 iunie a.c., mediesenii sunt invitati la evenimentul Bita Urbana, ce se desfasoara de la ora 11:00, la Casa de langa Sinagoga.

“Biciclisti din Medias, iesiti in trafic!
Chiar daca pedalezi sportiv, esti amator sau vrei doar iesi la o plimbare cu copiii, vino la Casa de langa Sinagoga pentru o tura cu bita, iar apoi la un picnic si o poveste. Inainte de plimbare, o sa invatam cum sa circulam corect prin frumosul nostru oras si cum putem avea grija de noi si ceilalti participanti la trafic.

Bita urbana este un eveniment de promovare a mersului pe bicicleta si beneficiile pe care le aduce – fluidizeaza traficul, nu polueaza, elibereaza locuri de parcare, este ieftin, tine omul in forma si ofera o noua perspectiva de a descoperi orasul.

Dupa plimbare, ne intoarcem in gradina Casei de langa Sinagoga, unde vom avea muzica, inghetata, limonada, vata pe bat si, cel mai important, oameni faini. Seara o sa ne uitam la un film, tot cu bite.
Pentru acest eveniment, trebuie sa veniti cu voie buna, bicicleta si casca.

Ideea evenimentului a pornit de la dorinta unor medieseni ca mersul pe bicicleta (fie ea de munte, de viteza, impachetabila, chiar si cu roti ajutatoare) sa fie promovat si, mai important decat atat, sa fie in siguranta. Ca oamenii care vor sa mearga la munca, la scoala sau la o cafea, sa poata sa faca asta cu bicicleta, fiind protejati nu doar de o casca si regulile de circulatie, cat si de ceilalti participanti la trafic. Dorim sa aducem si Mediasul intr-o lume unde bicicleta e noua masina – ca e eco, sanatos si ieftin.

– Daca doresc sa participe persoane care nu au biciclete, va rugam sa scrieti pe pagina evenimentului bita urbana de la Casa de langa Sinagoga (pana sambata, 22 Iunie, ora 17:00).

– Participarea e gratuita, insa donatiile pentru Casa de langa SInagoga sunt binevenite”, este mesajul organizatorilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *