De la Schubert la Sting – concert de chitara Costin Soare

Luni, 10 iunie a.c., de la ora 19, la Biserica Evanghelica „Sf. Margareta” din Medias, muzicianul-chitarist Costin Soare continua seria turneelor de succes din anii trecuti cu un nou proiect intitulat „De la Schubert la Sting”.

Desfasurat in 6 orase din tara, sub egida Asociatiei Culturale Kitharalogos, turneul are ca fir conducator ideea de cantec:

– lied-uri de Franz Schubert, aranjate de unul dintre cei mai importanti chitaristi ai secolului al XIX-lea, Johann Kaspar Mertz;

– teme cu variatiuni, lucrari care au la baza arii sau cantece celebre;

– Sonata a III-a de Manuel Maria Ponce, una dintre cele mai frumoase compuse pentru chitara in secolul XX, care are in partea mediana un Chanson nostalgic;

– la finalul calatoriei muzicale, un aranjament inedit dupa unul dintre cele mai iubite song-uri cantate de Sting, „Shape of My Heart”.

Ca si in anii precedenti, Asociatia Culturala Kitharalogos isi indeplineste obiectivul de a promova si sprijini tinerele talente in afirmare de la noi prin invitarea acestora cu mini-recitaluri in deschiderea a doua concerte si oferirea de corzi si accesorii pentru instrument.

Unul dintre cei mai apreciati si activi chitaristi romani, cu 8 turnee nationale la activ, muzician polivalent cu un repertoriu care porneste de la muzica veche (interpretata la lauta) si ajunge la cea contemporana, Costin Soare continua seria turneelor „De la Bach la Beatles” si „De la Paganini la Piazzolla” in care combinatia dintre un repertoriu clasic, traditional al chitarei clasice si aranjamente spectaculoase dupa lucrari din cultura pop/rock/jazz a secolului XX atrage spectatori de toate varstele si din toate categoriile sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *