Se lanseaza al doilea volum de memorii al poetului George L. Nimigeanu

Duminica, 2 iunie a.c., se lanseaza al doilea volum de memorii al poetului George L. Nimigeanu. Volumul, intitulat “Vamile Sperantei – Cumpaniri….Descumpaniri” este in cadrul manifestarii Sarbatoarea Mediasului cu sprijinul financiar al Directiei pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret, din cadrul Primariei Medias, in cadrul colectiei Scriitori Medieseni. Lansarea are loc la ora 16:00, in Sala “Daniel Thelmann” a Primariei.

“Am amanat mereu momentul “trecerii la fapte”, pentru ca nu este usor sa retraiesti intamplarile care ti-au pricinuit atatea necazuri, rupt fiind de locurile de bastina in care te-ai trezit la viata si de atatea altele, care ti s-au intiparit in memorie si in suflet, cum si in felul tau de a vedea lumea si de a actiona. Pentru ca nu este usor sa retraiesti intamplarile care ti-au “schimbat” viata, aruncandu-te in afara normalitatii ei, ruptandu-te, cu brutalitate, de locurile natale si de tihna de zi cu zi.”, spunea autorul in anul 2016, cu ocazia lansarii primului volum de memorii.

Poetul a vazut lumina zilei in ziua de 3 ianuarie 1938, in comuna Tereblecea, in fostul judet Radauti al Romaniei Mari, actualmente pe teritoriul Ucrainei. George L. Nimigeanu si-a facut debutul literar in „Tribuna Sibiului”, 3 august 1968, si a avut peste 20 de volume publicate. Pentru activitatea sa si performante culturale deosebite in domeniul literar, care au contribuit la intarirea prestigiului orasului nostru, in 17 noiembrie 2008 a fost declarat „Cetatean de Onoare” al Municipiului Medias. Poetul a decedat in 11 februarie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *