Liviu Pintican-Juga a expus la Academia Romana

Expozitia filatelica „Hermann Oberth – parintele zborului spatial“ realizata de medieseanului Liviu Pintican-Juga a fost expusa la inceputul saptamanii la Academia Romana.

Comitetul Roman de Istoria si Filosofia Stiintei si Tehnicii din cadrul Academiei Romane a organizat luni, 20 mai 2019, cu incepere de la ora 12, sesiunea tematica „125 de ani de la nasterea lui Hermann Oberth. O istorie a rachetelor in Romania“. Evenimentul s-a desfasurat in Amfiteatrul „Ion Heliade-Radulescu“ al Bibliotecii Academiei Romane, din Calea Victoriei nr. 125.

Manifestarea a fost deschisa de cosmonaut dr.ing. Dorin Dumitru Prunariu, membru de onoare al Academiei Romane, care va sustine prelegerea „Hermann Oberth – aspecte din viata si activitate. Omul, asa cum l-am cunoscut“.

La eveniment au participat cu alocutiuni dr. Marius-Ioan Piso, presedinte si director executiv al Agentiei Spatiale Romane, „Spatiu 3S: Stiinta, servicii, securitate“, si Alexandru Mironov, senior editor la revista „Stiinta si Tehnica“, „2060: Rachetistii sindicalizati vs UBER-ul galactic“.

In program s-au inscris prof.univ. Pamfil Somoiag, conf.univ. Cristian-Emil Moldoveanu si dr.ing. Alin-Constantin Sava, de la Academia Tehnica Militara „Ferdinand I“, ing. Vlaicu Dinu Constantinescu, CEO la „Electromecanica“ Ploiesti, dr.ing. Cristina Mihailescu, Facultatea de Inginerie Aerospatiala, prof.univ. Teodor-Viorel Chelaru, directorul Centrului de Cercetari pentru Aeronautica si Spatiu, prof. emerit Virgil Stanciu, Alexandru Dan Bartoc, presedintele Fundatiei Culturale Bartoc, si ing. Danut Serban, vicepresedinte al Diviziei de Istoria Tehnicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *