Un mediesean a castigat concursul Write a Screenplay for Sebastian Stan

Medieseanul Alexandru Molico se afla printre castigatigatorii concursului Write a Screenplay for Sebastian Stan.

Aseara, in inchiderea festivalului American Independent Film Festival, actorul Sebastian Stan a anuntat prin Skype, ca numele castigatorilor concursului de scenarii Wrote a Screenplay for Sebastian Stan sunt Alexandru Molico, cu miniseria Uruc si Andrei Epure, cu lungmetrajul Caini care latra de la distanta.

Alexandru Molico invitat la Radio Ring

Alexandru Molico si-a petrecut copilaria la Medias, unde au prins radacini lucrurile care l-au dus in zona celei de-a saptea arte. Scenaristul a lucrat la inceput la HBO Romania, a scris pentru mai multe seriale de succes din Romania, a colaborat cu Rasvan Popescu la scenariul filmului „Ceva bun de la viata”, regizat de Dan Pita si a facut parte din echipa de scenaristi lucrul la  #selfie. Lansat in cinematografe pe 9 mai, filmul #SELFIE este cel mai de succes film romanesc de anul acesta. La 10 zile de la premiera, filmul a fost vazut de peste 37,000 de spectatori si a stabilit un record de incasari de 570.000 de lei.

Un interviu cu Alexandru poti vedea aici.

Autorii castigatori vor primi un sprijin de cate 1000 de euro si asistenta pe toata perioada de dezvoltare a proiectelor din partea unor profesionisti. O prima forma a scenariilor se preconizeaza a fi gata pana pe data de 1 octombrie 2019, dupa care Asociatia Cinemascop va cauta sa identifice cei mai potriviti producatori interesati sa se implice financiar pentru realizarea lor.

Initiat in 2017, American Independent Film Festival prezinta o selecție de  producții independente americane recente, lansate in circuitul marilor festivaluri din lume precum Sundance, Cannes, New York, Tribeca, Telluride, Toronto, Venetia, alaturi de sectiuni retrospective, proiectii si evenimente speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *