The Choir of Jesus College concerteaza la Medias

Cu o traditie care dateaza inca din secolul XV, The Choir of Jesus College, Cambridge concerteaza in Romania in cadrul unui turneu sustinut cu prilejul Sarbatorilor Pascale, care include concerte in Sibiu, Biertan, Brasov si Medias, in perioada 12–15 aprilie 2019.

La invitatia UCIMR (Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania), corul format din 46 de muzicieni viziteaza pentru prima data Romania, in urma unor turnee de succes sustinute in Europa, Asia, America de Nord si Africa de Sud.

Stagiunea de concerte “Orgelsommer 2019” a Bisericii Evanghelice Sf. Margareta din Medias va invita luni, 15 aprilie a.c.,, ora 18:00 la concertul tinerilor britanici.

Program:

Vox in Rama/George Kirbye

Ave Maria/Robert Parsons

Ne Irascaris/William Byrd

O Sing Joyfully/Adrian Batten

Fantasia in sol minor, BWV 542/J.S. Bach (orga)

Drop, drop slow tears/Robert Walker

There is an old belief/Hubert Parry

Ave Regina/Cecilia MacDowall

Hudson Preludes (fragm.)/Nico Muhly (orga)

Magnificat/Giles Swayne

Ave Verum/Colin Mawby

Makakusikelele u Yehova (Domnul sa te binecuvanteze si sa te aiba in paza)/Ralf Schmitt

Format in anul 1496, odata cu fondarea scolii Jesus College, Cambridge, corul este condus din anul 2017 de Richard Pinel, in calitate de director muzical si dirijor. Richard Pinel este, totodata, director al Edington Music Festival si un virtuoz organist, distins cu numeroase premii internationale.

Alaturi de cor, concerteaza la orga David Rees si Jason Richards. David Rees ocupa rolul de Senior Organ Scholar la Jesus College Cambridge, incepandu-si cariera de la varsta de 7 ani, la Westminster Abbey, unde sustine la orga slujbele zilnice, interpretand si la evenimente majore, precum vizita Papei Benedict XVI la Londra si casatoria Printului William cu Ducesa de Cambridge (2011).

Jason Richards este Junior Organ Scholar, absolvent al Dean Close School in Cheltenham, interpret care s-a remarcat in numeroase recitaluri de orga in bisericile istorice din Marea Britanie, dar si la Castelul Windsor, unde a fost invitat sa concerteze in timpul ceremoniei casatoriei Printului Harry cu Ducesa de Sussex (2018).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *