Turneu aniversar Marius Matache – 15 ani

In 2019, Marius Matache propune publicului iubitor de muzica cu mesaj turneul aniversar Marius Matache – 15 ani, care include 15 concerte in 15 orase din Romania. Neobositul autor al albumelor HOINAR prin Piata Matache si Alchimie porneste prin tara pentru a multumi fanilor sai pentru sustinerea aratata in cariera inceputa pe 8 aprilie 2004, printr-un concert in clubul Big Mamou din Bucuresti.

Nu as fi reusit niciodata fara sustinerea oamenilor care imi apreciaza muzica si eforturile. De-a lungul celor 15 ani, ei m-au sustinut financiar in realizarea albumelor, in organizarea si promovarea concertelor. Turneul Marius Matache – 15 ani este pentru ei.

Cu aceasta ocazie, artistul lanseaza si un material aniversar, intitulat 15, realizat in colaborare cu producatorul muzical Victor Panfilov si sub egida Asociatiei F.A.I.R., condusa de poetul Sorin Poclitaru. Este un EP cu piese preponderent de iarna (8 la numar), la realizarea caruia au mai contribuit Cristian Mihai (nai, voci), Berti Barbera (percutie), Vlady Sateanu (bas), Daniel Sfichi (acordeon). Textele sunt semnate de Loredana Tudor-Tomescu, Sorin Poclitaru si Arcadie Suceveanu (presedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova).

Albumul va fi lansat in prima faza pe platformele de streaming (spotify, Zonga, Apple Music etc.), apoi pe suport fizic.

15 este o imbinare a dorintei mele pentru un album cu piese de iarna, veche de cativa ani si momentului aniversar ce trebuia marcat cu un material discografic. Sunt patru piese complet noi si patru piese ce au fost deja prezente pe albumele mai vechi, trei dintre ele fiind prezentate in formule instrumentale complet diferite.

Nu in ultimul rand, cu ocazia turneului, artistul isi propune sa promoveze si cativa tineri folkisti, care vor fi invitati sa deschida cele 15 concerte. Campania de selectie a tinerilor va fi facuta cu ajutorul ForeverFolk.com, singurul portal de muzica folk din Romania.

Turneul de promovare are stabilite deja urmatoarele date:

  • 1 martie: Aztek Caffe, Petrosani;
  • 21 martie: Spatiu Pub, Cluj-Napoca;
  • 22 martie: Colonello Pub, Baia Mare;
  • 23 martie: Corso Pub, Bistrita;
  • 27 martie: Biblioteca Municipala Radu Rosetti, Onesti;
  • 28 martie: Casa de Cultura a Studentilor, Suceava;
  • 29 martie: Casa de Cultura Siret;
  • 30 martie: Sala Teatrului, Dorohoi;
  • 5 aprilie: Casa Avram Iancu, Brasov;
  • 12 aprilie: Villa Borghese, Bacau.

Turneul se desfasoara in perioada 1 martie – 1 iunie si va mai include concerte la Bucuresti, Gura Humorului, Timisoara, Slobozia si Lehliu.

 Sponsor principal: Jameson

Parteneri: Radio Romania Cultural, Aqua Carpatica, Kooperativa 2.0., ForeverFolk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *