Medias: Ziua Mondiala de Rugaciune 2019

Ziua Mondiala de Rugaciune, cea mai cunoscuta miscare ecumenica a femeilor crestine.  La Medias, evenimentul este programat la Biserica Sf. Margareta, in data de 1 martie a.c., incepand cu ora 18:00.

Mai mult de 120 de tari se vor ruga in data de 1 martie, in decurs de 24 de ore, pentru SLOVENIA. Sub motoul din Evanghelia dupa Luca (14:17b): “Veniti, ca iata toate sunt gata!”, femeile din Slovenia invita la rugaciune.

„Masa este pregatita si ofera loc pentru toti! (v. fisierul atasat!)

Slovenia este una din cele mai mici si tinere tari ale Uniunii Europene. Din cei 2 milioane de locuitori, 60% sunt de confesiune romano-catolica.

Doar din anul 1991 Slovenia este un stat independent, totusi a fost secole de-a randul un important centru si nod comercial pentru oameni din intreaga lume. Astfel Slovenia prezinta influente bogate in ceea ce priveste cultura si religia. In timpul cand tara era parte a Iugoslaviei, era prezentata ca model pentru progresul comercial.

Astazi Slovenia se afla pe ruta balcanica ce este folosita din 2015 de mii de refugiati in cautarea unui loc pasnic in Europa.

Cu mainile intinse si un zambet prietenos, femeile din Slovenia invita femei din intreaga lume la slujba lor.

Veniti, ca iata toate sunt gata!“ – este motoul ales in acest an, indeosebi pentru a incuraja femeile sa vina si sa ia loc „la masa”!

Femeile din Slovenia ne propun de a pregati Ziua Mondiala de Rugaciune intr-un mod inclusiv, incurajandu-ne de a invita multi oameni diferiti, cu idei si pareri diferite, de a incerca ceva nou, de a fi deschisi pentru lucruri neobisnuite si necunoscute.

Sa organizam aceasta zi ca o minunata sarbatoare!

Sa marcam impreuna prietenia si comuniunea: Veniti, caci toate sunt gata! Inca mai este loc!

Pe aceasta cale amintim si faptul ca in anul 2002 mai mult de 120 de tari s-au rugat timp de 24 de ore pentru Romania!

In acest sens invitam cu drag si va salutam cu iubire de Dumnezeu si aproape”,  transmite Comitetul de Organizare a Femeilor Crestine pentru Ziua Mondiala de Rugaciune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *